Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.02.2017

15 лютого православні відзначили Стрітення


Святкова служба в соборі Різдва Богородиці в м. Пирятин


15 лютого православні відзначили Стрітення15 лютого усі православні християни відзначають одне з найбільших християнських свят - Стрітення.

На святкову службу до собору Різдва Богородиці в м. Пирятин завітали журналісти.

Стрітення відзначається на 40 -й день після народження Ісуса Христа. У цей день пресвята діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа де їх зустрів Симеон Богоприємець, який чекав зустрічі з Господом вже багато років. З нагоди свята у всіх православних храмах пройшли богослужіння.

Також цього дня освячують воду та свічки.За віруванням освячена на Стрітення свічка захищає оселю під час грози і блискавки. А освячена вода має цілющі властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто очолив відділ освіти Гребінківської РДА?

Крім цього за побутовими традиціями це свято сприймається як зустріч зими та весни. З цього дня зима поступово втрачає свої права. Та природа готується до пробудження від зимового сну. Також, у цей день спостерігаючи за погодою наші пращури визначали, який буде врожай зернових, час настання весни, та яким буде літо.

 


Телерадіокомпанія "Пирятин"


Схожі матеріали:
👁 1141
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: стрітення, пирятин, собор, відео




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ