Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.12.2019

29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)


На засіданні зареєструвались 18 депутатів


23 грудня 2019 року відбулася 29 сесія міської ради. Перед початком засідання депутатів привітали з наступаючими новорічними та різдвяними святами вихованці місцевого Центру дитячої та юнацької творчості.

На засіданні зареєструвались 18 депутатів. На розгляд сесії винесено 46 питань, які напередодні розглядалися на спільних засіданнях постійних депутатських комісій та виконавчого комітету. Серед головних – проект рішення про затвердження бюджету об’єднаної громади на наступний 2020 рік. Депутати міської ради його підтримали одноголосно. Відповідно до рішення, доходи бюджету Гребінківської об’єднаної територіальної громади складуть 110 328 573 гривень. Видатки - 110 328 573 гривень. Резервний фонд - у розмірі 100 000 гривень. На реалізацію місцевих/регіональних програм у 2020 році передбачено 16 723 799 гривень.


29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)
 

Також в ході засідання депутати заслухали звіти про використання коштів, переданих з бюджету Гребінківської ОТГ на утримання комунальних некомерційних підприємств «Гребінківського центру ПМСД» та «Гребінківської центральної районної лікарні», а також Гребінківського територіального центру обслуговування населення. Крім того затверджено розпорядження про надання матеріальних допомог та ряд рішень із земельних питань.


29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)
 

Про бюджет Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік

Керуючись пунктом 23 частини 1 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтею 77 Бюджетного кодексу України, враховуючи рішення виконавчого комітету міської ради та висновки постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестицій та підприємництва, міська рада:
ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2020 рік:
 
- доходи бюджету міської об’єднаної територіальної громади у сумі

110 328 573 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади - 109 439 073 гривень та доходи спеціального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади - 889 500 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

- видатки бюджету міської об’єднаної територіальної громади у сумі

110 328 573  гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади - 105 315 696 гривень та видатки спеціального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади - 5 012 877 гривень;

- профіцит за загальним фондом бюджету міської об’єднаної територіальної громади у сумі 4 123 377 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

- дефіцит за спеціальним фондом бюджету міської об’єднаної територіальної громади у сумі 4 123 377 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

- оборотний залишок бюджетних коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади у розмірі 500 000 гривень, що становить 0,5 відсотків видатків загального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади, визначених цим пунктом;

- резервний фонд бюджету міської об’єднаної територіальної громади у розмірі 100 000 гривень, що становить 0,09 відсотків видатків загального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами  згідно з додатком 3 до цього рішення.

29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)


3. Затвердити на 2020 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

Дозволити міському голові своїм розпорядженням здійснювати розподіл та перерозподіл обсягів міжбюджетних трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам та з інших місцевих бюджетів за погодженням з постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестицій та підприємництва, у період між сесіями міської ради, з наступним внесенням змін до рішення про бюджет міської об’єднаної територіальної громади.

29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)


4. Затвердити на 2020 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об'єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об'єктами згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл витрат бюджету міської об’єднаної територіальної громади на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 16 723 799 гривень згідно з додатком 6 до цього рішення.


29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)


6. Установити, що у загальному фонді бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік:
 
1) до доходів загального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101, 1032, 1034, 1036 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69 1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України),

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України;

29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)
 

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями 691 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України;

8. Установити, що у 2020 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади згідно з відповідними пунктами частини першої статті 691, частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених відповідними пунктами статті 13, частиною другою статті 70 та частиною другою статті 71 Бюджетного кодексу України.

9. Визначити на 2020 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками бюджету міської об’єднаної територіальної громади видатки загального фонду на:
  • оплата праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
  • поточні трансферти населенню;
  • поточні трансферти місцевим бюджетам;
  • оплата енергосервісу
10. Дозволити начальнику Фінансового відділу виконавчого комітету міської ради в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на депозитах з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України.


29 сесія Гребінківської міської ради (26 грудня 2019 року)
 

11. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Фінансовому відділу виконавчого комітету міської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України:

- позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету міської об’єднаної територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

12. Головним розпорядникам коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) здійснення контролю за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету;

4) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2021 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

5) взяття бюджетних зобов'язань, довгострокових зобов'язань за енергосервісом та здійснення витрат бюджету;

6) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених обґрунтованих лімітів споживання.

13. У межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету Фінансовий відділ виконавчого комітету міської ради за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

У винятковому випадку, за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів перерозподіл видатків в межах їх загального обсягу за бюджетними програмами, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету), здійснюється за розпорядженням міського голови погодженим з постійною комісією міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестицій та підприємництва, з наступним внесенням змін до рішення про бюджет міської об’єднаної територіальної громади.

14. Рішення набирає чинності з 01 січня 2020 року.

15. Додатки 1- 6 до цього рішення вважати його невід’ємною частиною.

16. Відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України Фінансовому відділу виконавчого комітету міської ради оприлюднити рішення в десятиденний строк з дня його прийняття в газеті “Гребінчин край”.

17. Організацію виконання даного рішення покласти на Фінансовий відділ виконавчого комітету міської ради (Бондаренко Н.Б.), контроль за виконанням - на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестицій та підприємництва (Бондарь І.М.).

Схожі матеріали:
👁 729
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: міська рада, Рішення, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ