Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.06.2018

8 сесія Гребінківської міської ради сьомого скликання


8 червня 2018 року відбулась 8 сесія Гребінківської міської ради сьомого скликання


8 сесія Гребінкыівської міської ради сьомого скликання8 червня 2018 року відбулась 8 сесія міської ради сьомого скликання. Засідання провів міський голова Віталій Колісніченко.

До розгляду депутатів було запропоновано 23 питання порядку денного.

Депутати схвалили ряд дуже важливих рішень для подальшого життя об’єднаної громади. Зокрема встановлено місцеві податки і збори на 2019 рік.

Податок на нерухоме майно, відмінне від нерухомої ділянки, встановлено на рівні 0,25% від мінімальної заробітної плати за 1 м². Передбачаються пільги при сплаті даного податку:
  • для квартир незалежно від їх кількості зменшується на 60 м²;
  • для житлових будинків незалежно від їх кількості зменшується на 120 м²;
  • для різних типів об'єктів житлової нерухомості (квартира+будинок) зменшується на 180 м²;
  • господарські (присадибні) будівлі – допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо;
  • гаражі наземні.
Транспортний податок становитиме 25 тис.грн. з 1 легкового авто з року випуску якого минуло не більше 5 років (включно) та середньоринкова вартість становить понад 375 мінімальних заробітних плат станом на 01.01 податкового року. Туристичний збір - 1% від вартості усього періоду проживання (ночівлі) у визначених місцях.

Жваве обговорення напередодні на громадських слуханнях та на спільному засіданні виконкому і постійних депутатських комісій викликало рішення про встановлення ставок єдиного податку. Було запропоновано декілька варіантів рішень, депутати затвердили наступні ставки єдиного податку:

для І групи платників податку - 10% від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01.01 податкового року;

для ІІ групи платників податку - від 1% до 15% розміру мінімальної заробітної плати на 01.01 податкового року (залежно від виду господарської діяльності).

Ставки земельного податку встановлені на рівні від 0,03% до 5% від нормативно-грошової оцінки залежно від виду земельної ділянки, та окремо для фізичних та юридичних осіб.

Також депутати прийняли виважене рішення про створення освітнього округу в межах Гребінківської об’єднаної територіальної громади з визначенням опорного навчального закладу. Даним рішенням передбачено створення опорного начального закладу на базі ЗОШ №4, з філіями на базі ЗОШ №1 та ЗОШ №2 та Мар’янівської ЗОШ, з пониженням ступенів з ІІІ до І-ІІ. Самостійними закладами залишаються Слободо-Петрівська ЗОШ І-ІІІ ст. та Гребінківська гімназія.

8 сесія Гребінкыівської міської ради сьомого скликання
 

Крім того рішенням сесії внесено зміни до бюджету та Програм Гребінківської ОТГ. Затверджено Положення про дольову участь співвласників багатоквартирних будинків у проведенні капітального ремонту (реконструкції, модернізації) житлового фонду Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади та Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Гребінківської міської ради. Розглянуто цілий ряд земельних питань. Також прийнято рішення про участь у проекті «Громада, дружня до дітей та молоді».

В «Різному» депутати заслухали звіти директорів загальноосвітніх навчальних закладів Гребінківської ОТГ, всі присутні мали можливість задати питання директорам та дізнатися їх ставлення до освітньої реформи, яка почалася у громаді. Міський голова Віталій Колісніченко подякував депутатам за роботу і закрив засідання.

Схожі матеріали:
👁 959
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: транспортний податок, сесія, нерухома ділянка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ