Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.03.2017

9 березня – День народження славного Кобзаря


На святі прозвучали вірші славного сина українського народу


9 березня – День народження славного Кобзаря9 березня 2017 року у Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулося свято з нагоди вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка. Літературно-музичну композицію «І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій, не забудьте пом’янути незлим, тихим словом» підготувала і провела учитель української мови Кузьменко Л.С.

«Немає в світі поета, який стільки важив би в житті свого народу, як Шевченко», – писав Максим Рильський. Великий Кобзар прожив коротке і вкрай важке життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська гімназія: Родинні свята

Із своїх 47-и років він 24 роки був кріпаком, 17 років – невольником у засланнях під наглядом жандармів, і тільки 10 років – вільною людиною. І в цих несприятливих умовах Тарас створив свій безсмертний «Кобзар», написав декілька томів прозових і драматичних творів, став Академіком Академії мистецтв.

На святі прозвучали вірші славного сина українського народу, інсценування його творів та пісні на слова Тараса Шевченка.

 

 

 

 

 

 

 

 


Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1037
Категорія: Шкільний екран
Теги: №1, свято, школа, Тарас Шевченко, шкільний екран, освіта, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ