Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.12.2017

Американець покинув США заради села на Полтавщині (відео)


Юрій Фединський народився у США, але має українське коріння


Американець покинув США заради села на Полтавщині Юрій Фединський народився у США, але має українське коріння. Його батьки і бабуся стараються забути про “український багаж”, але не сам Юрій. Він вирішив повернутися в Україну і живе в селі на Полтавщині з дружиною та дітьми.

Музикант Юрій Фединський народився в місті Індіанаполіс на Середньому Заході США в родині стоматологів. Батько – американець ірландського походження. Мати – українка. Прадід воював в УПА. Дід Юрій Фединський був адвокатом. Його переслідували – зрештою вони з дружиною емігрували до США.

Закінчив музичний факультет Східнокаролінського університету по класу фортепіано. 1998 року переїхав до України. Мав тут єдиного родича – контрабасиста Адріана Фединського у Львові. Грав у київських гуртах ”Гайдамаки”, ”Карпатяни”, ”Хорея козацька”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лубнах загинула жінка випавши з вікна

Шість років тому перебрався з родиною до села Крячківка Пирятинського району на Полтавщині. Співає в місцевому фольклорному гурті ”Древо”. Також виконує думи. Любить ірландську музику. Має майстерню з виробництва традиційних українських музичних інструментів:
 


Американець покинув США заради села на Полтавщині


Схожі матеріали:
👁 1438
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: Полтавщина, США, фортепіано




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ