Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.07.2018

Аномальна спека прийде на Полтавщину


На вихідних в Україні і на Полтавщині зокрема очікують аномальну спеку. У Полтавській області повітря прогріється до 30 градусів


Аномальна спека прийде на Полтавщину На вихідних в Україні і на Полтавщині зокрема очікують аномальну спеку. У Полтавській області повітря прогріється до 30 градусів.

Температура повітря на півдні досягатиме +35 градусів,  повідомили у відділі метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру.

“Буде спека – близько 30 градусів. По всій Україні спекотна погода буде. Київ – десь на вихідні 28-30 градусів буде денна температура. На півдні до +35 буде. Температура буде підвищуватися починаючи з п’ятниці”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

В гідрометцентрі зазначили, що така погода протримається кілька днів, а приблизно 2 серпня спека почне спадати.

Загалом, цей рік має всі шанси стати одним із найспекотніших в історії і побити температурні рекорди у багатьох країнах, заявила заступник генерального секретаря Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) Олена Манаєнкова, передає  Japan Times.

“Схоже, що 2018 рік стане одним з найспекотніших років в історії, з новими рекордами високих температур в багатьох країнах”, – сказала Манаєнкова.
“Це не дивно. Періоди надзвичайно спекотної погоди і висока температура, які ми відчуваємо, узгоджуються з тим, що ми очікуємо в результаті зміни клімату, викликаної викидами парникових газів. Це не сценарій на майбутнє. Це відбувається зараз”, – додала вона.

Так, небачена спека, яка б’є температурні рекорди, викликаючи посуху і лісові пожежі, протягом декількох тижнів спостерігається у північній півкулі – від Полярного кола і Скандинавії до Каліфорнії в США, Японії і Північної Африки.

Погода цього літа на півночі Європи особливо дивує: стовпчик термометра на Північному полярному колі досяг позначки в 30 градусів за Цельсієм.
Згідно з даними норвезького метеорологічного інституту, в північній Норвегії минулого тижня температура води досягла 33 градусів, що більш ніж на 15 градусів вище норми. Ще один рекорд в Норвегії був встановлений в Маккаурі у Баренцевому морі.

У населеному пункті Квіккйокк в Швеції температура піднялася до 32,5 градуса 17 липня, а фінська Лапландія на наступний день зіткнулася з 33,4 градуса за Цельсієм.

У російському Сибіру температура досягла 37,2 градуса в Томпо 9 липня і 35,5 градуса в Ванаварі 26 червня.
В інших частинах Європи спекотна хвиля перемістилася через Ірландію і Британські острови до Франції, хоча температури там що не встановили рекордів.

За даними ВМО, країни Південної Європи, навпаки, зіткнулися з тим, що літні температури нижче, ніж зазвичай.

Але все ще спекотна, суха погода викликала пожежі в Греції, забравши життя понад 80 осіб. В Японії кілька десятків людей загинули через палюче сонце.

У пустелі Сахара в Алжирі 5 липня відмітка на ртутному стовпчику злетіла до 51,3 градуса, яка, ймовірно, стала “найвищою з коли-небудь зареєстрованих в Алжирі”, повідомили у ВМО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 28 липня жінки можуть святкувати "свій" день і насолоджуватися відпочинком

Сусідній Марокко також зафіксував національний температурний рекорд у 43,4 градуса 3 липня в Буарфі.

У Сполучених Штатах Каліфорнія перебуває під палючим сонцем, показавши рекордні температури 6 липня у 48,9 градуса в Чіно на заході штату, а на наступний день – 47,2 градуса в районі Ван-Найс у Лос-Анджелесі.

У Долині Смерті в пустелі Мохаве 8 липня зареєстровано 52 градуси за Цельсієм – все ще нижче за відмітку у 56,7 градуса 10 липня 1913 року.
 

Схожі матеріали:
👁 1072
Категорія: Актуально
Теги: спека, літо, жара, тепло




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ