Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.04.2018

Бачите саботаж медичної реформи на Полтавщині? Телефонуйте на гарячу урядову телефонну лінію


Безкоштовна урядова телефонна лінія 15-45 діє для жителів усіх областей України


Бачите саботаж медичної реформи на Полтавщині? Телефонуйте на гарячу урядову телефонну лініюЗ вимогою протидії саботажу та забезпечення ефективного впровадження медичної реформи на всіх рівнях до керівництва Міністерства охорони здоров’я та глав обласних державних адміністрацій звернувся Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко у ході селекторної наради, що відбулася днями. Про це повідомляє «Урядовий портал».

— Вимагаю від МОЗ і ОДА жорсткої реакції на саботаж медичної реформи. На кожен факт створення штучних перепон для налагодження системи має бути миттєва реакція, кого б це не стосувалося, — чи чиновника будь-якого рівня, чи головного лікаря, – аж до звільнення. Якщо людина не може забезпечити швидкого впровадження реформи, значить вона працює не на своєму місці, — сказав Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко назвав неприпустимою ситуацію, коли лікарі на місцях не обізнані щодо впровадження медичної реформи.

— Багато скарг є на те, що лікарі на місцях не обізнані щодо впровадження медичної реформи. Це неприпустимо. Прошу негайно вжити необхідних заходів для усунення цих фактів, — наголосив він, звертаючись до представників МОЗ та департаментів охорони здоров’я ОДА.

Віце-прем’єр-міністр доручив керівництву МОЗ спільно з органами місцевої влади провести масштабну роз’яснювальну роботу щодо впровадження мед реформи у кожній області.

— Ваші робочі кабінети на декілька місяців потрібно перенести в області і організувати потужну роз’яснювальну роботу в кожній області. Нам дуже важливо зрозуміти системні проблеми на старті і швидко їх вирішити, — сказав Павло Розенко.

Він також закликав громадян повідомляти про проблеми, які виникають під час вибору лікаря чи підписання декларації, на урядову «гарячу лінію» за безкоштовним номером 15-45.

— Особливо зараз, в перші місяці, нам дуже важливо налагодити ефективний зв’язок із громадянами, щоб система вчасно і в повному обсязі запрацювала. На урядовому рівні така система працює – на сьогодні є гаряча урядова телефонна лінія. Номер 15-45 безкоштовний. Звертайтеся, якщо ви бачите протидію системи, якщо ви бачите якісь проблеми у закладах охорони здоров’я, — наголосив Павло Розенко.

Схожі матеріали:
👁 924
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: реформа, медиццина, сімейний лікар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ