Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.05.2013

Банківська система Полтавщини зустрічає своє професійне свято здобутками


20 травня в Україні традиційно відзначатимуть День банківських працівників


Банківська система Полтавщини зустрічає своє професійне свято здобутками

20 травня в Україні традиційно відзначатимуть День банківських працівників.

В управлінні Національного банку України в Полтавській області з професійним святом керівників та працівників банківських установ вітали заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олена Адамович, перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач.

 Банківська система області, працюючи над виконанням заходів, визначених Програмою економічних реформ на 2012-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», обласною програмою «Успішна Полтавщина – заможна громада. Будуємо разом», зустрічає своє професійне свято значними здобутками.

 Для стабільного функціонування банківської системи, збільшення обсягу здійснюваних операцій державою створені відповідні умови. Завдяки проведенню виваженої грошово-кредитної політики Національним банком України, забезпечено стабільність грошової одиниці та стабільність банківської системи. Впродовж року в Україні спостерігались низькі темпи інфляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На станції Гребінка транспортні міліціонери затримали крадія "по гарячих слідах"

 Монетарні заходи відповідали цілям і завданням грошово-кредитної політики. Зокрема вони підтримали сформовані наприкінці року позитивні тенденції в грошово-кредитній сфері, в тому числі в динаміці та структурі ліквідності, ресурсній базі банків та вартості коштів. Реформування фінансового сектору полягає в підвищенні його спроможності забезпечувати стійке зростання економіки. Динамічне нарощування ресурсної бази в останні роки стало основою для відновлення ліквідності банківської системи.

 Стабільність грошової одиниці України сприяла зростанню довіри до неї з боку суб’єктів економіки. Обсяги депозитів суб’єктів підприємницької діяльності зросли в річному обчисленні на 25%, населення – на 18,8%. Загальна сума залучених банками коштів на початок травня становила 14,4 млрд.грн. Це 9-й показник по Україні.

 У структурі за видами валют (гривні та іноземних валют) співвідношення складає 62,9% до 37,1% на користь національної валюти.

 Банківська система успішно підтримує розвиток економіки кредитними коштами. В порівнянні з минулим роком обсяги наданих нових кредитів збільшились майже на чверть.

 Загальна кредитна заборгованість становить на сьогодні 7,6 млрд. грн. (10-е місце по Україні). Приріст виробництва, який спостерігається в сільському господарстві та на підприємствах переробної промисловості, забезпечувався, зокрема, приростом кредитних вкладень. В ці галузі, а також в торгівлю, вкладено найбільше кредитних коштів. Так, залишки заборгованості підприємств переробної промисловості становлять майже 20% від загальної заборгованості, оптової та роздрібної торгівлі – 19,5%, сільського господарства – 11,5%.

 Як свідчать результати минулого року, банківська система області вийшла на прибуткову діяльність і в поточному році забезпечила позитивний фінансовий результат.

 Позитивні показники діяльності досягнуто завдяки наполегливій роботі працівників банківської системи, їх високому професіоналізму. Свій вклад в розвиток економіки вносять всі установи.

 Максимум зусиль для належної реалізації соціальних ініціатив Президента України по забезпеченню громадян доступним житлом доклали керівники установ державних банків. Це в черговий підтвердило, що банківські установи області завжди з готовністю сприймають необхідність дій не лише заради власного прибутку, а й для всебічного розвитку регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортні міліціонери застерігають громадян бути уважними на залізниці

 Успішно виконано Доручення Президента України по проведенню компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР. Ця важлива соціальна місія була успішно виконана установами Ощадбанку області. Фахівці банку зробили все необхідне для забезпечення належного обслуговування громадян впродовж усього терміну проведення актуалізації даних та компенсаційних виплат.

 - Працівники банківських установ були, є і залишаються елітою нашого суспільства, - зазначила Оксана Деркач у вітальному слові. - Ваша професія є престижною. Втім не всі розуміють, що за цим стоїть високий професіоналізм, висока організація праці, чіткість в роботі і, що головне, ваша стресостійкість, адже ви працюєте з людьми. І це все вимагає від вас душевних, фізичних і розумових витрат. Тому в переддень вашого професійного свята я бажаю вам сили волі й наснаги. Щоб ви, коли втомлюєтесь, все ж знаходили резерви всередині себе, щоб відповідати своєму призначенню. А для того, щоб вам було легше, бажаю, щоб поряд з вами завжди були люди, які поділяться своєю енергією і допоможуть вам реалізувати себе і свої задуми.

 Відтак, кращим працівникам були вручені грамоти та подяки територіальних громад.



Схожі матеріали:
👁 1297
Категорія: Актуально
Теги: банківські працівники, Полтавщина, банк, банківська система




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ