Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.12.2016

Березівська школа: 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом


В Березівській школі відбулися заходи, щодо ознайомлення та профілактики ВіЛ - інфекції


Березівська школа: 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДомВ усьому світі цього дня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а зараз вже і ХХI століття, загрожує існуванню людства.

Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ вперше відзначався 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн світу прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією. Всесвітній день, який щороку відзначається з того часу, сприяє організації зусиль по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що розповсюджується по всіх регіонах світу. Вони спрямовані на зміцнення громадської підтримки програм профілактики, на організацію навчання і надання інформації з усіх аспектів ВІЛ/СНІДу. ООН створила в 1996 році союз шести Світових організацій.

Названа Спільною програмою Об'єднаних Націй з проблем ВІЛ/Сніду (ЮНЕЙДС), вона об'єднує Дитячий фонд ООН, Програму ООН з розвитку, Фонд ООН з питань народонаселення, Організацію ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) і Всесвітній банк. ЮНЕЙДС підтримує довгострокові глобальні проекти профілактики ВІЛ-інфекції та СНІДу; допомагає в боротьбі за права людини, незалежно від ВІЛ-статусу, надає допомогу країнам світу для проведення навчання щодо профілактики захворювань, підтримує дослідження і діяльність за програмами розширення міжнародного фронту боротьби з ВІЛ/СНІДом.

Символом боротьби зі СНІДОМ є червона стрічка і сьогодні жодна акція в цій сфері не обходиться без неї. Ця стрічка як символ СНІДУ була придумана весною 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру. Він жив в провінційному містечку штату Нью-Йорк, де сім'я сусідів носила жовті стрічки, сподіваючись на повернення своєї дочки-солдата з Перської затоки. Художник вирішив, що стрічка могла б бути метафорою і для СНІДУ також. Ідея була прийнята групою «Visual AIDS». Оскільки організація складалася з професійних художників і менеджерів від мистецтва, реклама зримого символу боротьби зі СНІДОМ була зроблена вельми вдало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Березівська школа: День української писемності та мови

Що саме стосується нашої держави, то, Україна займає одне з перших місць в Європі щодо темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції. Кількість українців, які живуть з ВІЛ/СНІДОМ, за офіційними даними досягає понад 120 тисяч чоловік, серед них понад 10 тисяч - діти. Щодня інфекція вражає близько 40 громадян країни, а 8 з них помирає. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала Україну лідером у виконанні заходів щодо профілактики цієї інфекції серед новонароджених і її досвід рекомендований для впровадження в інших регіонах Европи. Реалізація програми боротьби з ВІЛ/СНІДОМ знаходиться під особистим контролем Президента України.

Цього дня і в Березівській школі відбулися заходи, щодо ознайомлення та профілактики ВіЛ – інфекції. Учням 6- 9 класів була проведена цікава та змістовна лекція фельдшером Березівського ФАПу  Оленою Святославівною, учні мали згоду ознайомитися з сучасними статистичними даними по захворюваності на  ВІЛ/СНІД в нашому районі, а також переглянути цікавий та змістовний документальний фільм.


Березівська школа


Схожі матеріали:
👁 964
Категорія: Шкільний екран
Теги: Grebenka.com, шкільний екран, ВІЛ/СНІД, фельдшер, Гребінка, Березівська школа, ВіЛ - інфекція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ