Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.12.2016

Березівська школа: День української писемності та мови


З 1997 року День української писемності та мови відзначається 9 листопада на державному рівні


Березівська школа: День української писемності та мовиНайбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.

З 1997 року День української писемності та мови відзначається 9 листопада на державному рівні. Свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги до проблем української мови, її вивчення та розвиток, пропаганди з популяризації та водночас демонстрації її краси і багатства, літературної довершеності.

В цей день учні 5,8 та 9 класів Березівської ЗОШ І-ІІ ступенів під керівництвом вчителя української мови Мітіної С.М. провели літературно-музичне свято "Бринить-співає, тішить і п'янить нас рідна мова". Композиція поєднала у собі прекрасні вірші відомих поетів. Так, учні 8 класу розповіли про трагічні сторінки розвитку української мови.

Неперевершеним став виступ драматичного гуртка під керівництвом учителя музики Мехедової Л.М., учасники якого показали, як проходили традиційні українські вечорниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Короваївська школа: Свято для тата

Чудову гумореску про нехтування рідною мовою прочитав учень 5 класу Герасимчук Євген.

Всі учні добре підготувалися, декламували напам'ять, з інтонацією, чітко і виразно намагалися донести зміст творів до слухачів. Учасники свята були одягнені у вишиванки, які додали святу краси. На завершення всі учасники виконали патріотичну пісню О. Пономарьова  "Заспіваймо пісню за Україну".

 

 

 Такі свята гартують усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадської свідомості. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.





 
Березівська школа


Схожі матеріали:
👁 1043
Категорія: Шкільний екран
Теги: день української писемності, Grebenka.com, День писемності, шкільний екран, Гребінка, Березівська школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ