Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.04.2017

Без стресу для організму: як правильно вийти з посту та привести себе у форму після свят?


Як очистити свій організм від токсинів? З чого варто починати?


Без стресу для організму: як правильно вийти з посту та привести себе у форму після свят?Великий піст перед Великоднем є найдовшим і найстрогішим. Більшість людей відмовляється від улюбленої їжі та від продуктів, які споживають майже кожного дня.

Та після 40 днів посту наступає світле свято Великодня. У цей час починаються святкування, споживання важкої та калорійної їжі. Від цього наш організм може отримати немалу дозу стресу.

Тому, хто строго дотримувався посту, варто замислитись над тим, як увійти у звичний темп життя і не нанести шкоди власному здоров’ю. Тож як правильно вийти з посту та привести себе у форму після наїдань всілякою смакотою?

Як очистити свій організм від токсинів? З чого варто починати?

Свята закінчилися і це знак, аби почанати конкретну підготовку до літа. Спершу варто очистити організм від шлаків та токсинів. Радимо дівчатам спробувати пити шрот листя розторопші. Його можна купити в кожній аптеці і коштує він зовсім не багато. Ефект – чистить печінку, виганяє лишню воду, розвантажує шлунок від переїдання. Крім того, потрібно навчитися пити багато води, хоча б 1, 5 літрів на день, аби відновити водно-жировий баланс.

Що після свят найкраще їсти, щоб налагодити роботу організму?

Після Паски дуже добре “впасти” на свіжі овочі та фрукти. Тобто старатися кілька днів не вживати м’яса та жирної їжі, адже вона дуже важкостарвна.

Багато хто думає, що найкраще для схуднення – голодування. Тож чи можна починати «голодовку» після свят?

Не радимо наносити після масштабного об’їдання кардинальні стреси для організму. Голодування – це вже застаріла схема схуднення, яка дуже часто закінчується плачевно, бо набираєш більше, ніж скинув. Краще поступово зменшувати кількість їди на день. Тоді і результат буде кращим.

80% успіху у схудненні – правильне харчування? Чи правильне це твердження?

Так, навіть 100%. Чому? Якщо ти будеш займатися у залі, ходити на фітнес чи бігати у парку, а ввечері поповняти свій організм запасами піци та смаколиками, то очікуваного і позитивного результату не буде. Хіба, якщо людина за комплектацією тіла ектоморф і має дуже швидкий метаболізм. Але це вже інша тема.

Коли варто розпочати тренування? Чи не шкідливо одразу після застілля йти у зал?

Іти у зал ніколи не пізно. Не рекомендується займатися лише тоді, якщо свято закінчилося гучною “п’янкою”. Це шкідливо на серце.

Скільки часу варто приділити тренуванням і як часто потрібно відвідувати спортзал?

Класична система відвідування залу – через день. Так тіло встигає відновитися, а організм набрається енергії та нової наснаги. Слід дотримуватися цього правила, а якщо ти не професійний спортсмен, то тричі на тиждень – ідеально. Щодо вправ, то дівчатам і хлопцям обов’язково варто закцентувати увагу на кардіо сектор та прес, віджимання та підтягування. Завдяки таким вправам будете гарно виглядати влітку, бо під час таких тренувань працює усе тіло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «За повір’ям, у пустих яйцях оселяються злі духи»

Від чого краще відмовитись у цей період? Чи варто слідкувати за своєю вагою? Краще звертати увагу на зовнішній вигляд чи на цифри на вазі?

Відмовитися потрібно, у першу чергу, від солодкого та мучного. Перший крок – відмовитися від додавання цукру у чай та каву.

Варто звертати увагу на те, чи подобаєшся собі в дзеркалі. Кажу своїм дівчатам: головне – задоволення своїми формами, бо в кожного різне розуміння краси. Більшість орієнтуються на заміри талії, бедер та грудей. Тільки так можна побачити реальні зміни, адже вага часто показує неправду.

Не варто забувати, що Великдень – це не свято живота. Збагатитись кожен із нас повинен духовно, а не новими кілограмами. Тоді не доведеться пітніти у спортзалі і думати про те, навіщо ж так багато їв. Дбайте про себе та будьте завжди у формі.

Схожі матеріали:
👁 977
Категорія: Прес-реліз
Теги: продукти, піст, організм




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ