Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.03.2016

Бібліотека - місце роботи останніх ангелів, які ще не покинули нашу Землю...


Літературне свято під назвою “Ми славимо тебе, Кобзарю”, відбулося у центральній бібліотеці для дітей


Бібліотека - місце роботи останніх ангелів, які ще не покинули нашу Землю...Літературне свято під назвою “Ми славимо тебе, Кобзарю”, відбулося у центральній бібліотеці для дітей. На свято завітали учні 7-Б класу Гребінківської гімназії разом із класним керівником Т. О. Устіловською та заступником директора з виховної роботи гімназії С. І. Чайкою.

До Шевченківських днів у дитячій бібліотеці була організована тематична виставка “Тарас Шевченко - батько української нації”.

Виставка організована з метою введення читача у світ Тарасового дитинства, проводить гостей страдницькими шляхами поетової юності, зрілості - аж до останнього подиху, до найвищих вершин вселюдської слави.

Святковий настрій, особлива аура викликали у присутніх незабутні враження.

Діти читають напам’ять уривки із поем “Гайдамаки", “Причинна”, “Тополя” Шевченка. Ведуча Діана Гайдай вміло керує сценарієм.

Такяк свято проходило у формі літературної вікторини, то дітям треба було добре готуватися. А знань у семикласників про життя і творчість Кобзаря уже дуже багато. Адже уроки літератури у них веде досвідчений педагог-методистТ. Устіловська. Їїуроки цікаві і змістовні, збагачені великим досвідом роботи, сіють у маленькі серця дітвори незабутнє, вічне, корисне. Разом з учителем діти побували у музеї Т. Шевченка в м. Каневі. Згадували у цей святковий день багато цікавих моментів цієї подорожі, співпрацю зі співробітником музею В. С. Тараханом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Короваївська школа: Герої не вмирають!

Учні розглядають книжкові виставки. Бібліотекарі Н. Бузина та С. Дунай у доступній для дітей формі проводять огляд літератури, скеровують хід роботи заходу.

Дуже хвилюючий момент був, коли Неля Круглян прочитала власний вірш, присвячений Кобзареві, “Для мене Шевченко...”, а Маргарита Науменко - один з віршів Тараса продекламувала англійською мовою.

Діти напам’ять читають уривки з “Кобзаря". Владислава Федоренко “Причинна”, Анна Шкляренко “Заповіт”, Дар’я Рубан “Садок вишневий коло хати", Діана Гайдай “Мені тринадцятий минало”, Еліна Гебеш “Тополя” (уривок), Максим Первішко, Костянтин Писаренко, Ілля Вінниченко “Гайдамаки” (уривки), Валентина Хатьонка “Доля".

Це твори з книги “Кобзар", книги, яку український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів. Ця збірка поезій, що її в хвилину творчого осяяння було найменовано “Кобзарем”, писалась то в мандрах, то в казематах, мережилась при світлі білих ночей Півночі і в пісках пустель закаспійських, під самітнім сонцем вигнання.

І знову спогади-розповіді про те, що більшість поезій народжені поза межами рідного краю, наскрізно струменить у них світлий образ Дніпра і мріє синя далеч українських степів. На випадкових аркушах паперу та в захалявних книжечках, поетова рука покрадьки записувала рядки, що стали дорогими для цілого народу, донесуть до нього крізь усі перепони віщі і вічні слова.

Підсумовуючи захід, С. Чайка ще раз наголосила на значимості постаті Кобзаря для українського народу, та побажала учням, вчителям та бібліотекарям тісної співпраці.

Більше двох століть пролягли поміж добою Шевченка і нашими днями, але час не віддаляє нас від Тараса, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності і сили Кобзаревого слова.

Такі зустрічі, масові заходи для молодого покоління, як ковток свіжого повітря. Вони, дійсно, сіють мудре, добре, вічне.
Надія БУЗИНА, бібліотекар.
Для мене Шевченко...
Для мене Шевченко - гуляючий вітер,
Що ледь колихає золоті колоски.
Для мене Шевченко - дощик із відер,
Що поливає молоді паростки.
Для мене Шевченко - хвиля Дніпрова,
Що по всій Україні невпинно тече.
Для мене Шевченко - пісня яворова,
Що соловейко щебече ії.
Для мене Шевченко - на небі зоря,
Що світло показує шлях чумакам.
Для мене Шевченко - золотії слова,
Що він передав українцям-нащадкам.
Для мене Шевченко - це вся Україна,
Що нині існує і процвіта.
І я дуже рада, що я є дитина
Країни, що народила нам Кобзаря.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 990
Категорія: Шкільний екран
Теги: Гімназія, літературне свято, Кобзарь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ