Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.05.2017

Блокування програми 1С в Україні: фінансові втрати та пошук альтернативи


Видання «Finance.ua» опублікувало на своєму сайті альтернативу системі «1С»


Блокування програми 1С в Україні: фінансові втрати та пошук альтернативиУказом Петра Порошенка, який був підписаний напередодні, 16 травня, в Україні під заборону потрапили багато надзвичайно популярних в Україні продуктів з «російською пропискою». Це перш за все всі сервіси "Яндекса" Mail.ru і підконтрольні їй соцмережі ВКонтакте і Однокласники, російські антивірусні програми, а також найкрупніший в Україні софт для діловодства – система програм 1С.

За підрахунками фахівців, нині в Україні близько 70-80% компаній використовують програму 1С для ведення власних справ. На щастя, заборона платформи не зобов’язує до її негайної ліквідації – працювати на ній можна до закінчення ліцензії.

 «Особисто я не являюся користувачем 1С, як на мене, це далеко не досконалий софт. Але  наскільки я знаю, його використовують більше 80% підприємств в Україні. – розповів Енерголайфу Михайло Скрипченко, керівник web-студії «SkryMedia», засновник медичного сервісу  «SkryMed». - Аналоги є, той же Майкрософт надає подібний сервіс, але він дорожче. Є ще одне «але». Заборона в указі президента розповсюджується лише на фінансові операції компанії, а не на користування нею. Ті підприємства, у яких вже встановлено 1С, зможуть ним користуватися до закінчення ліцензії, про заборону використання ніхто не говорив, а тим у кого вона скоро закінчується, напевно варто задумати про швидку покупку нової - це ще можливо».

Фахівець також висловив думку, що тим часом зацікавлені особи заручившись підтримкою провладних структур, можуть випустити альтернативу, яку будуть усіляко просувати.

Враховуючи масштаби використання софту, мова йде про величезний ринок та потенційну фінансову вигоду. Наприклад, найпростіша версія 1С для невеличкого підприємства, розрахована для ведення бухобліку однією людиною, коштує близько 1,5 тисячі гривень (базова версія). В залежності від кількості користувачів, програмних продуктів та конфігурації, ліцензійні програми можуть коштувати сотні тисяч гривень.

Видання «Finance.ua» опублікувало на своєму сайті альтернативу системі «1С» − безкоштовні програми для ведення бухгалтерського обліку: Дебет Плюс, Ананас, Своя технологія, Athena, Openbravo, GrossBee, ВС: Бухгалтерія, Класс365, OpenERP, Tria, MRP (Small business) (NEW).

Але недоліком безкоштовних програм є те, що вони не оновлюються на регулярній основі і не адаптовані під законодавство України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота в Україні. Чи реально добре заробляти?

У компанії «Єврософтпром», яка володіє правами на використання торгових марок «1С» в Україні, сказали, що прямої заборони на торгівлю продукцією «1С» в Україні немає, тому вони будуть намагатися надавати підтримку нинішнім клієнтам.

«Санкції вводять заборону на діяльність деяких компаній. Тому компанії-франчайзі, які вже викупили продукцію «1С» і не потрапили в санкційні списки, зможуть продавати її кінцевим користувачам і далі. Що стосується підтримки вже існуючих клієнтів, то ми зробимо все можливе, щоб оновлення виходили вчасно», - зазначили представники компанії.

Схожі матеріали:
👁 1051
Категорія: Прес-реліз
Теги: , програма, блокування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ