Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.09.2020

Частина Полтавської області у «жовтій» зоні


Показник захворюваності по Полтавській області становить 44,05 на 100 тис. населення


У зв'язку із зростанням показника захворюваності на COVID-19 більше встановленого порогу 40,0 на 100 тис. населення  (загальна кількість випадків COVID-19  за останні 7 днів) міста Полтава та Миргород, Диканський, Котелевський, Миргородський, Новосанжарський, Полтавський, Решетилівський та Шишацький райони Полтавської області з 28.09.2020 року переведено у "жовту" зону адаптивного карантину.


Частина Полтавської області у «жовтій» зоні
 

Показник захворюваності  по Полтавській області становить 44,05 на 100 тис. населення, по м. Полтаві – 104,15.

Показник захворюваності 104,15 у Полтаві свідчить про те, що обласний центр стоїть на порозі «помаранчевої» зони. Ця межа починається при показнику в 120. При таких темпах зростання захворюваності це може статися протягом кількох днів!

Відповідно до постанови КМУ від 12.08.2020 р. № 712, яка діє із 14.08.2020 р. у «жовтій» зоні додатково до вимог зеленої зони забороняється:
  • відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово;

  • діяльність хостелів;

  • робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб'єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

  • проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів.
Посилення обмежувальних заходів  і переведення частини Полтавської області до "жовтої" зони є наслідком ігнорування громадянами вимог карантину і невиконання елементарних заходів профілактики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині за добу зафіксовано 62 нові випадки коронавірусу

Звертаємось до всіх! Будьте відповідальними, дотримуйтесь вимог "жовтої" зони адаптивного карантину!

Використання масок, дотримання соціального дистанціювання, особистої гігієни, використання антисептиків – прості речі, які рятують від хвороби!

Ваша безпека та здоров'я у ваших руках!

Тому будьте відповідальними і будьте здорові!
 
КП "Полтавський обласний центр
громадського здоров'я Полтавської обласної ради"


Схожі матеріали:
👁 554
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, жовта зона, Полтавська область, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ