Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.11.2017

Чому другого листопада треба обов'язково переконатися, що паркан біля будинку - надійний


Цього дня відправлялися до церкви для того, щоб поставити свічку святому Артемію


Чому другого листопада треба обов'язково переконатися, що паркан біля будинку - надійнийДругого листопада вшановується пам'ять святого Артемія, який жив у IV столітті і відомий як християнський святий. Переказ свідчить, що сам Артемій спочатку був воєначальником під час правління імператора Костянтина Великого.

Старанною службою він заслужив посаду намісника Єгипту. Незабаром після смерті імператора до влади прийшов Юліан Відступник, який ініціював сильні гоніння прихильників християнської віри.

Артемій, у свою чергу, виступив з критикою цієї політики, за що був заарештований і підданий численним мукам. Однак Артемій навіть при сильних знущаннях не став відкидати свою віру і був обезголовлений.

Зазвичай селяни вранці 2 листопада відправлялися до церкви для того, щоб поставити свічку святому Артемію і попросити у нього зцілення від грижі.

Потім поверталися додому і приступали до своїх повсякденних обов'язків. Треба було обов'язково полагодити огорожу і ворота у дворі. Дуже важливо було 2 листопада зміцнити огорожі саме перед настанням холодів, оскільки взимку до житла приходили вовки з найближчого лісу, що було дуже небезпечним.

У народі існувало повір'я: дитину, яка народилася 2 листопада, захищає мати-вовчиця. Говорили, що така людина буде близькою до лісових звірів. Прийнято 2 листопада було квасити капусту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому першого листопада, коли нечисть виходить погуляти, вечеря на столі має бути ситною

Народні прикмети на 2 листопада:

Вовки голосно виють навколо села - за прикметами, чекай різкого похолодання в найближчі дні

Сніг випав на суху землю - скоро буде тепла погода

Якщо людина народилася 2 листопада, то її талісманом є перли. Іменинник, за народними віруваннями, буде наділений здатністю розуміти мову птахів і звірів

Гучне виття вовків чується - за прикметами, чекай голоду

Модрина скинула голки 2 листопада - скоро випаде сніг і залишиться лежати до весни

На деревах 2 листопада видно іній - рік буде неврожайним

Вовк дорогу перебіг - чекай нещастя

Якщо побудувати в цей день міцний паркан, то весь рік сім'я буде жити багато, оскільки вважалося, що через дірки в паркані щастя і багатство витікає.

Схожі матеріали:
👁 1069
Категорія: Актуально
Теги: Листопад, прикмети, народні прикмети




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ