Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.04.2016

Чому і як змінюються ціни на газ та тепло з 1 травня (детальна інфографіка)


З 1 травня 2016 року встановлюється оптова ціна природного газу 4942 грн за 1000 куб метрів


Чому і як змінюються ціни на газ та тепло з 1 травня (детальна інфографіка)Роз’яснення щодо постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 758 від 1 жовтня 2015 року” від  Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

З метою забезпечення енергонезалежності держави Уряд прийняв рішення впорядкувати ціни на природний газ для споживачів та встановити ціну природного газу – як товару – на рівні 100% паритету до ціни імпортованого природного газу.

З 1 травня 2016 року встановлюється оптова ціна природного газу 4942 грн за 1000 куб метрів, яка утворюється з урахуванням:
– прогнозної ціни на німецькому газовому хабі NCG (за даними агентства “Platt’s European Gas Daily”);

– вартості транспортування від NCG до західного кордону України через територію Німеччини, Чехії та Словаччини (за тарифами європейських операторів ГТС);

– установленого НКРЕ КП тарифу на послуги транспортування природного газу транскордонними газопроводами до точок входу в ГТС України;
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан правопорядку за добу (з 25 квітня по 26 квітня 2016 року)

Граничний рівень роздрібних цін на природний газ встановлюється на рівні 6879 грн за 1000 куб метрів, яка утворюється з урахуванням оптової ціни, середньозваженого тарифу на транспортування 219 грн, середньозваженого тарифу на розподіл 513,7 грн та торгової націнки постачальника 57,4 грн за 1000 куб метрів.
 

Ціна, за якою НАК “Нафтогаз України” постачатиме природний газ для виробництва теплової енергії з метою надання послуг з опалення та постачання гарячої води, становить 4942 грн за 1000 куб метрів (без урахування тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, а також податків та зборів, що включаються до вартості природного газу, відповідно до Податкового кодексу України).

Коригування ціни на газ дозволить забезпечити планові надходження до державного бюджету. Ці кошти будуть спрямовані на виплату житлових субсидій, які залишаються головним механізмом забезпечення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг та гарантують малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на їх оплату незалежно від зміни тарифів.

Реалізація окреслених кроків дасть змогу залучити значний інвестиційний ресурс у розвиток власного видобутку газу та забезпечити до 2020 року очікуваний рівень власного видобутку природного газу на рівні 29 млрд куб м.

Схожі матеріали:
👁 1018
Категорія: Актуально
Теги: газ, ціна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ