Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.04.2016

Чому не можна випалювати траву


Чому не можна випалювати траву навесні, і до чого це призводить


Чому не можна випалювати травуНавесні, коли сходить сніг і оголюється фунт, а також пізньої осені, деякі з нас влаштовують пожежі, спалюючи суху траву. Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших.

Кожен акт підпалу - це є злочин проти світу природи. Головна небезпека полягає в провокації лісових пожеж та руйнуванні природного середовища.

Скрізь, де пройшов вогонь, не буде колишнього різнотрав'я. При випалюванні трави гине уся корисна мікрофлора грунту, що призводить до зниження її родючості. Крім того: їдкий дим від спалювання трави шкідливий для людей. До того ж в сухій траві часто таїться сміття, небезпечне для спалювання, - пластикові пляшки, пакети.

Відбувається забруднення повітря важкими металами, які потім провокують захворювання органів дихання людини.

Чому не можна випалювати траву навесні, і до чого це призводить:

Руйнування екосистеми
1) Під час випалювань вже починає рости трава, квіти. Кущі починають свій активний вегетативний період - тобто ростуть, хоча неозброєним оком цього і не видно.

2) Гине насіння рослин трави над поверхнею землі, на землі і насіння під землею.Під час випалювання вони просто гинуть. Виживають лише кореневища рослин, що глибоко знаходяться в грунті,

3) В результаті випалювання сухої трави обідняється видовий склад лугової рослинності і тваринного світу. Скрізь, де пройшов вогонь, не буде вже колишнього різнотрав'я, бур’яни захоплять територію, що звільнилася.

4) Випалювання сухого травостою викликає загибель кладок і місць
гніздових птахів.

6) Трав'яні пожежі призводять до помітного зниження родючості фунту Скорочення кількості мертвої органічної речовини в грунті - головний чинник зниження фунтової родючості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Какие бананы полезны

Лісівників найбільше турбує те,що підпали трави та очеретів можуть призвести до виникнення пожеж в лісі,особливо у вітряну та суху погоду.Лісова пожежа- це жахливе явище.Будьте обережні з вогнем в лісі.Дотримуйтеся правил пожежної безпеки.

Працівники ДП “Пирятинське лісове господарство’’ нагадують, що за самовільне випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність. Відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у сумі від 170 до 340 грн., а на посадових осіб від 850 до 1190 фн. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, на фомадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 фн., на посадових осіб від 1190 до 1700 фн.

Ліси зачаровують своєю красою! Вони є легенями нашої планети, мають неоціненне екологічне, соціальне та економічне значення, адже беруть участь у формуванні клімату планети, забезпечують киснем, переробляють. шкідливі викиди, створюють здорове середовище для людей, існування безлічі рослин і тварин, допомагають зберегти ландшафти, водні ресурси, родючість ґрунтів Бережіть ліс, і він вам віддячить своєю красою, чистим повітрям та незабутніми враженнями!

Схожі матеріали:
👁 1147
Категорія: Прес-реліз
Теги: випалювання, трава, весна, пожежа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ