Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.11.2021

Чому рослинне м'ясо в бургери це добре? Як красиво і правильно їсти бургери


Дивно, але 90% людей не знають, як правильно тримати бургер


Модний тренд в сучасному суспільстві – поступова відмова від м'яса на користь рослинної їжі, більш здорової для організму і менш негативного впливу на екологію.

У епоху коронавірусу, що триває, оптимально поєднувати вегетаріанську їжу і самоізоляцію. Але як отримати на обідній стіл інноваційний бургер з рослинного м'яса?

Дуже просто сьогодні всі бізнеси активно переходять на роботу в режимі онлайн, щоб мінімізувати ризики перенесення небезпечних вірусів. Сьогодні замовити бургер, що не містить жодного грама тваринного білка, можна не залишаючи будинку або офісу на сайті авторизованого постачальника https://beyondburger.com.ua/.


Чому рослинне м'ясо в бургери це добре
 

У чому ключові переваги штучного м'яса

М'ясоїди можуть сперечатися до хрипоти, що немає нічого кориснішого за яловичину або пісну свининку, шматочка добре просоленого сала і м'ясної котлетки. Мабуть, так можна було сказати в XIX столітті, коли корівки та свинки мирно паслися на заливних луках і харчувалися виключно натуральною травою.

На жаль, щоб нагодувати кілька мільярдів людей, людству довелося створити промислове сільське господарство.

Щоб прискорити процес приросту маси, сільськогосподарських тварин відгодовують спеціальними комбікормами, що містять гормональні компоненти, що прискорюють ріст м'язової маси.

На фермах тварини знаходяться буквально як кільки в консервній банці, пліч-о-пліч. Внаслідок такої скупченості швидко поширюються різноманітні інфекційні захворювання. Тому крім хімічних добавок для прискорення зростання тварини отримують у величезних кількостях антибіотики.

Весь цей пекельний коктейль після вибою худоби вирушає на обідній стіл сучасної людини.

Разом із біфштексом із натурального м'яса людина отримує безліч зовсім не корисних для здоров'я речовин. Непоодинокі і паразитарні інфекції, що передаються через настільки популярні погано просмажені стейки з кров'ю.

Та й смак сьогодення лише віддалено нагадує смак натуральної яловичини та свинини з 19-го століття. Що стосується напівфабрикатів для приготування котлет, то вже багато десятиліть основну частку складу фаршу складає соєвий шрот. Корисність якого теж останніми роками піддається серйозному сумніву з боку наукової спільноти.

З чого робиться штучне м'ясо

У процесі вирощування гороху, рису, картоплі та буряків антибіотики не використовуються. За результатами аналізів штучна котлета в гамбургер містить навіть більше натурального білка, ніж так звана «м'ясна».

У штучному м'ясі відсутнє ГМО, немає глютену та холестерину, не використовуються антибіотики та гормони.

У той же час склад штучного м'яса підібраний таким чином, що на смак котлетки неможливо відрізнити від м'ясних. Штучне м'ясо в процесі смаження покривається апетитною хрусткою скоринкою і виглядає зовсім як справжнє. Замовити вегетаріанські Рекомендуємо скуштувати вегетаріанські бургери Beyond Burger з рослинного м'яса, які відповідають всім вимогам пісних продуктів.
 

Чому рослинне м'ясо в бургери це добре
 

Як красиво і правильно їсти бургери

Бургер давно вже перестав асоціюватися з фаст-фудом. Сьогодні смачні та соковиті бургери подають у ресторанах преміум класу, позиціонуючи його як must have. Бургери люблять усі, але багато хто відмовляється від улюбленої страви тому, що не знає, як правильно її їсти. Після першого ж укусу багатошарова страва розпадається, інгредієнти неапетитно вивалюються і опиняються на столі чи тарілці. Боязнь подібного конфузу не повинна стати приводом відмовляти собі в соковитому гамбургері чи чизбургері. Потрібно просто навчитися правильно їсти цю традиційну американську страву.

Як тримати бургер

Бургери прийнято їсти лише руками. Забудьте про столові прилади! Щоб не хвилюватися за чистоту рук, можна використовувати спеціальні рукавички із харчового поліетилену. Такі рукавички подають практично у всіх ресторанах.

Дивно, але 90% людей не знають, як правильно тримати бургер! Головна помилка – тримати сендвіч із начинкою однією рукою. У цьому випадку він точно розвалиться. Для збереження форми булочку потрібно тримати двома руками. І не просто тримати, а по-особливому розташувати мізинці. Вони мають підтримувати нижню частину бургера, а не лежати на верхній. При такому хваті інгредієнти не випадатимуть, а сам гамбургер збереже форму до того моменту, поки в рот не вирушить останній шматочок.

Друга проблема, з якою стикаються любителі багатошарових сендвічів, — їх розмір. Іноді він настільки значний, що бургер неможливо вкусити. Вирішенням цієї проблеми може стати розігрів м'язів щелепи. Перед тим, як кусати гамбургер, кілька разів широко відкрийте та закрийте рот. Після такої "розминки" можна з першої спроби відкусити пристойний шматок.

Чому рослинне м'ясо в бургери це добре
 

Все науково обґрунтовано

Описаний спосіб поїдання гамбургерів – технологія, яку відкрили та довели японські вчені. Саме вони спробували безліч технік і навіть розробили різні 3D-моделі, які наочно демонструють процес їжі. Вчені з'ясували, що основна проблема полягає в тому, що в процесі їжі кругла булочка втрачає свою ідеальну форму. Саме тому починає випадати начинка. Хват двома руками мінімізує втрати начинки та компенсує втрату форми.

Правильний бургер – це що?

Одним з важливих компонентів є – свіжа булочка.

Вона повинна бути:
  • м'якою,
  • нездобною,
  • повітряною.
Булочка добре просочується соусом. Багато ресторанах для приготування гамбургерів використовують фірмовий соус, рецепт якого часто є комерційною таємницею. Останній інгредієнт – свіжі овочі.

Це можуть бути:
  • огірочки,
  • помідори,
  • капуста,
  • листя салату,
  • цибуля.
І найголовніше: правильний бургер готується безпосередньо перед подачею відвідувачеві. Неприпустимо зберігати готові "зібрані" гамбургери, а потім розігрівати їх у мікрохвильовій печі.

Правильний бургер – це свіжий бургер! Смачного.

Схожі матеріали:
👁 972
Категорія:
Теги: бургери, рослинне м'ясо, рослинна їжа, вегетаріанська їжа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ