Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.08.2019

Цікаві книги для підлітків


Книги для підлітків допоможуть зробити вірний крок і задати життєві орієнтири


Підлітки — це найживіша і вимогливіша аудиторія. Тому до вибору книг вони підходять ґрунтовно. Молодіжна література — це вже не дитячі історії з нехитрим сюжетом. У ній піднімаються дорослі теми, які так хвилюють хлопців і дівчат. Трилери, любовні романи і фентезі, детективи, тощо. На сайті книжкового інтернет-магазину Book24, зібрали кращі детективи для підлітків, і не тільки.

Є думка, що діти та підлітки — абсолютно не люблять читати. Насправді, їм просто потрібні правильні книги, тоді у дитини з'явиться і любов до читання. Подаруйте просто так без приводу вашому чаду книгу, і ви побачите — він відкладе смартфон і зануриться в чарівний світ читання.
 

Цікаві книги для підлітків


Підлітки вже не діти і ще не дорослі, але їм іноді доводиться вирішувати самі непрості завдання.

Книги для підлітків допоможуть зробити вірний крок і задати життєві орієнтири.

Що що робити батькам?

Не варто думати, що, якщо дитина не полюбила читання до підліткового віку, цього так і не станеться. Після того, як знайдуться книги, які їй цікаві, батькам варто почати (нарешті!) читати разом з нею. Наприклад, по ролях. І, крім того, обговорювати, що подобається і не подобається їй, що подобається і не подобається вам. Як би вона поступила на місці героя? Як би ви поступили на місці героя? Ставте перед дитиною питання. Не вимагайте, щоб вона читав класику — нехай вона читає що подобається. Зацікавте її обговоренням, тоді і читати буде цікавіше.

І не варто забувати, що книга в цьому віці украй потрібна, тому що вона учить підростаючу людину роздумувати про людське життя. І зараз — самий час поміркувати про неї. Ніякі соцмережі та сайти книгу не замінять, адже при читанні художньої літератури мозок починає функціонувати іншим способом, не тим, який використовується при перегляді фільмів або прокручуванні стрічки новин в інтернеті.

Читаючи, людина стає творцем - створює світ за текстом, перетворює чорні карлючки-букви на візуальні світи, які розвиваються разом з героями, що наповнюють їх. Це безцінно.

Проте кіно теж може допомогти у зближенні з книгами. Використайте той же спосіб, що і з дітьми помолодше: дивитеся кіно, потім читайте книгу і порівнюйте. І ще варто запитувати - а як би ти фільм по цій книзі поставив? Що узяв би з сюжету, що прибрав би? Кого б узяв на ту або іншу роль? Театр для цієї мети теж, безумовно, підходить.

Підлітковий вік — кращий час для того, щоб освоїти нові теми, отримати корисні навички та вибрати захоплення для професійного життя. Ці книги допоможуть підліткові знайти себе і своє покликання.

Схожі матеріали:
👁 619
Категорія: Прес-реліз
Теги: детективи для підлітків, книги, книги для підлітків, читати детектив




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ