Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2016

Цьогоріч на Полтавщині найбільше ціни зросли на фрукти


Водночас дешевшими стали яйця на 45,1%


Цьогоріч на Полтавщині найбільше ціни зросли на фруктиПротягом першого півріччя цього року на Полтавщині найбільше зросли ціни на фрукти та продукти переробки зернових. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Полтавській області.

Загалом цьогоріч на споживчому ринку Полтавської області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,3%.

Найбільше подорожчали фрукти та продукти переробки зернових. Ціни на ці види продуктів зросли на 23,9% та 23,8% відповідно. Окрім того, на 9,1% підвищились ціни на масло, сир і м’який сир (творог) – на 6,6%, олію соняшникову – на 6,2%, безалкогольні напої – на 4,9%, м’ясо та м’ясопродукти, хліб – на 1,5%, молоко – на 1,4%, рибу та продукти з риби – на 1,3%, макаронні вироби – на 0,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині пасажирський потяг смертельно травмував чоловіка

Водночас дешевшими стали яйця на 45,1%, овочі – на 31,3%, сало – на 14,2%, рис – на 7,7%, цукор – на 7%.
Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищились на 11,4%, що пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 13%, тютюнових виробів – на 10,4%.

Згідно зі статистикою, індекс споживчих цін, або індекс інфляції, у січні – липні цього року становив 106,1%. Для порівняння: за аналогічний період минулого року цей показник становив 141,4%.

Схожі матеріали:
👁 1151
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, ціни, статистика




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ