Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.09.2014

Цукор нового врожаю подорожчає на 1-3 гривні


Ціни на цукор цієї осені виростуть


Цукор нового врожаю подорожчає на 1-3 гривні

Як зазначив нещодавно на нараді міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка, підвищення ціни на цукор буде незначним і це пов`язане зі збільшенням кредитів та подорожчанням палива.

 За словами міністра, собівартість цукру цього року в Україні складе близько 9,50-10 грн за кілограм. Цього року не буде перевиробництва і нестачі цукру. А остаточна ціна буде відома за місяць-півтора.

 - За нашою оцінкою, собівартість цукру з буряка врожаю 2014 буде на 15-20% вище, ніж в цьому сезоні, через зростання цін на природний газ і основні матеріально-технічні ресурси. Приблизно в цих межах можна прогнозувати і зростання відпускних цін виробників на цукор, - повідомив генеральний директор Національної асоціації цукровиробників "Укрцукор" Микола Ярчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін розпочав перевірку зловживань на Укрзалізниці: гендиректора відсторонено

 Таким чином роздрібні ціни можуть зрости з 10-13 грн за 1 кг до 14-15 грн грн за 1 кг. А дешевшим колись імпортним цукром через зростання курсу долара проблему вже не вирішити. Із жовтня тонна привізного цукру може коштувати 12,5-14 тисяч гривень.



Схожі матеріали:
👁 1118
Категорія: Актуально
Теги: ціни, цукор, врожай




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ