Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.07.2017

Де проводять відпустки українці – статистика за першу половину літа 2017


Стало відомо, де цього літа відпочивають українці


Де проводять відпустки українці – статистика за першу половину літа 2017Стало відомо, де цього літа відпочивають українці: серед зарубіжних країн найбільшою популярністю користується Туреччина та Єгипет, а серед вітчизняних курортів – Одеса та Закарпаття.

За даними соціологічного дослідження, більше половини опитаних жителів країни (66%) обирають внутрішній туризм. Так, з початку сезону, тисячі відпочивальників вже прийняло узбережжя Чорного моря і такі курортні міста як Одесса (20%), Затока (25%) і Залізний Порт (16%). Дещо менше туристів (25% опитаних), цього року, відправилося на Азовське море в: Кирилівку, Бердянськ, Набережне і т.д.

Як стверджує популярна платформа розпродажів та акцій Скидочник, все більше українців надає перевагу гірському відпочинку (близько 15%). Так, з початку сезону, найбільшою популярністю користувалися готелі в Яремче, Славському та Буковелі.

Окрім цього, зріс попит на тури «вихідного дня» та поїздки по Україні в: Львів, Умань, Чернівці та Вінницю. Решта жителів країни, вирішили провести літні відпустки за містом, тому забронювали готелі під Києвом на вікенди до кінця літа.

Щодо головних трендів в закордонному туризмі (обирають 16% опитаних), то ситуація в 2017 році залишилася незмінною. З початку літа, найбільше українців відвідало Туреччину (50%) та Єгипет (25%). Меншу кількість туристів зустріла Європа та її морські курорти, такі як Чорногорія, Болгарія, Греція та Італія.

Варто зазначити, що все більше українців почало цікавитися европейськими напрямками туризму. З введенням безвізового режиму, сотні туристів вже встигли з’їздити в екскурсійний тур ближніми країнами: Польщею, Угорщиною, Чехією та Австрією тощо.

За проміжними даними, літній туристичний сезон 2017 виявився втричі активнішим попереднього. Щоб подорожувати, українці навчилися економити та відкладати кошти, а тому 70% опитаних респондентів заявило, що вже відвідали (або тільки планують), як вітчизняні, так і зарубіжні курортні міста.

Схожі матеріали:
👁 1635
Категорія: Актуально
Теги: відпочинок, Кирилівка, Закарпаття, Одес, затока, Залізний Порт, літо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ