Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.12.2015

День Збройних Сил України - свято всього нашого народу


Неоціненну підтримку нашим воїнам в зоні АТО надають невтомні волонтери Гребінківщини


День Збройних Сил УкраїниДень Збройних Сил - одне з найперших державних свят, започаткованих у незалежній Україні. Україна, проголосивши 24 серпня 1991 року свою незалежність, прагне жити в мирі та дружбі з усіма державами світу. Однак, як ми бачимо сьогодні, можливість виникнення воєнних конфліктів, що загрожують суверенітету нашої держави, не виключена.

6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла постанову про створення Збройних Сил. 19 жовтня 1993 року Верховна Рада постановила вважати 6 грудня Днем Збройних Сил України.

День Збройних Сил України - свято всього нашого народу, всіх патріотів України, які люблять і поважають свою армію, людей, які носять погони і боронять Батьківщину. Кожен українець, кожен чоловік має уміти це робити. Честь, мужність, сила волі і відвага є рисами, притаманними українським солдатам та офіцерам. Вони взяли на озброєння героїчне минуле сивої давнини, козацтва, Українських Січових Стрільців, кращі традиції переможців фашизму у Другій Світовій війні.

Ми пишаємося подвигами наших славних земляків - Героїв Радянського Союзу Григорія Кагамлика і Василя Ринді, кавалерів трьох орденів Слави Михайла Вовка і Олександра Яценка, пишаємося подвигами усіх гребінківців, які на фронті і в тилу кували Велику Перемогу, і сьогодні, оберігаючи рідну землю на сході країни, сучасні українські воїни продовжують славні бойові традиції старших поколінь.

Безпрецедентний героїзм наших бійців уже творить легенди, якими духовно зростатимуть майбутні покоління. Розпочата на Майданіборотьба за свою державу триває. Демонструючи свою єдність з усіма мешканцями району, ветерани беруть активну участь у зборі коштів, продуктів харчування для підтримки тих, хто зараз на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця закликає пасажирів не купувати квитки у сторонніх осіб

Вони всім серцем поділяють біль непоправних втрат -загибелі наших земляків: Андрія Черненка (село Слободо-Петрівка), якому за громадську мужність, патріотизм, виявлені під час Революції Гідності, присвоєно звання Герой України (посмертно); молодшого сержанта В'ячеслава Лисенка (село Березівка), який загинув у бою за Донецький аеропорт, виявивши стійкість і мужність, нагородженого орденом "За мужність) (посмертно), Євгена Лукаша (м. Гребінка), який трагічно загинув у зоні АТО. Слава і вічна пам'ять Героям.

У 2014-15 роках, за період часткової мобілізації, Гребінківським райвійськкоматом до лав Українського війська було призвано 224 чоловіки, добровольцями пішли 30 осіб. Ми пишаємося їх мужністю та відвагою і з великою пошаною називаємо своїх воїнів-земляків: Сергія Баранова, Івана Котляревського, Геннадія Ломаки, Олега Малинки, Анатолія Сучка, Сергія Сергієнка, Петра Поповича, Андрія Чайки, Володимира Шмиголя та багатьох інших учасників АТО, які ризикуючи власним життям, не пускають ворога далі, оберігають наш спокій. Нехай береже їх Господь.

Більшість учасників АТО, одержавши 10-денну відпустку, або зовсім повернувшись з війни, беруть активну участь у зустрічах з учнями районних шкіл. Зокрема, в Слободо-Петрівській ЗОНІ І-ІІІ ступенів виступив А. В. Зінченко, в Гребінківській ЗОНІ І-ІІІ ст. №4 - В. С. Гаращенко, В Ульяновській ЗОШ - О. В. Макаров, у Стукалівській ЗОШ І-ІІ ст. - А. А. Зайцевта багато інших.

Учні і всі присутні уважно прислухались до кожного слова бійців. Боляче було чути, що багато сіл не підлягають відновленню, все розбито вщент. А скільки воїнів віддали життя за Україну, скільки поранених?! Школярі передавали на фронт подарунки: солодощі, листи-побажання, малюнки, обереги.

Неоціненну підтримку нашим воїнам в зоні АТО надають невтомні волонтери Гребінківського району. Усі ми не перестаємо захоплюватися винахідливістю та невтомністю нашого головного волонтера Надії Володимирівни Бутенко. Вона тримає постійний зв'язок майже з усіма земляками в зоні АТО, їхніми рідними, керівниками району, народним депутатом України Тарасом Кутовим і всіма волонтерами району.

Ветерани Гребінківського району пишаються такими справжніми волонтерами. А найбільше, звичайно, дякують їм наші бійці, що на фронті, в госпіталях, і ті, що вже вдома, та їхні родини.

Армія по-справжньому стала народною. Її підтримують мільйони звичайних людей. До Гребінківського районного військового комісаріату продовжують звертатися чоловіки з проханням направити їх до українського війська на сході.

В Україні щойно закінчилася осіння призовна кампанія. Цієї осені було призвано і направлено до українського війська 9 юнаків Гребінківщини. З цієї нагоди їх тепло вітали: голова Гребінківської РДА В. В. Роспопов, голова районної ради В. М. Зінченко, заступник райвійськкомату майор С. В. Кульомін. Від призовників слово тримав Євген Бутенко, він пообіцяв "вірно служити українському народу". Мама Єгора Соболева - Тетяна Володимирівна благословила дітей на службу.

Волонтери вручили подарунки. Ми вітаємо їх - тепер уже молодих воїнів та працівників Гребінківського військового комісаріату (райвійськом майор Михайло Холодов) з Днем Збройних Сил України! Бажаємо богатирського здоров'я, успіхів у службі, бойовій і мобілізаційній підготовці та мирного неба над головою!

Сьогодні Збройні Сил України, як і вся країна, переживають глибоке реформування. Ключовим завданням на даному етапі є комплексне реформування всієї системи національної безпеки і доведення її до рівня прийнятного для членів Європейського Союзу і НАТО. Тож, Збройні Сили України мають розвиватися за західними стандартами.

Невід'ємною складовою реформування, перш за все, є кадрова система. І кадрові зміни вже відбуваються. Бойові дії на сході країни дали зелене світло молодим кадрам на керівні посади в армії. І саме ці військовослужбовці приходять на зміну кабінетним генералам. Майбутнє і сьогодення армії-за людьми, які воювали, уміють це робити і уміють навчити цього інших. Увесь керівний склад вищих навчальних закладів має пройти через АТО. Не може викладач, який знає, як воювати теоретично, вчити того, хто має практичний досвід.

Багато необхідно зробити і в переозброєнні українського війська. Армія чекає сучасної зброї та військової техніки. Сьогодні вже формуються нові силиспеціальних операцій та реорганізуються високомобільні десантні війська. Військові заводи запрацювали втри зміни, без вихідних. На сьогодні вже поставлено в зону АТО понад 1700 одиниць новітніх та модернізованих одиниць зразків озброєння та військової техніки.

Коли ворог прийшов на поріг нашого дому, чимало наших підрозділів не могли навіть вийти з автопарку через брак нових акумуляторів. Морально та фізично застарілі озброєння та військова техніка, низький рівень спроможності війська, багатотисячна армія безквартирних військовослужбовців - це наслідки багаторічного фінансування війська за залишковим принципом. Сьогодні бюджетні запаси Міноборони на 2016 рік тільки на розвиток озброєння та військової техніки заявленій в сумі 21,7 млрд. грн., що вдвічі більше наж 2015 року.

Покращується речове та продовольче забезпечення, харчування військовослужбовців, також забезпечення їх житлом. Краще тут сказати цифрами: на тилове забезпечення необхідно буде 14,2 млрд. грн., зокрема для забезпечення харчування 147,32 тис. осіб, придбання 278,6 тис. тонн палива, 200,6 тис. комплектів польової форми, одягу та обмундирування та багато-багато іншого.

Нині українська армія не та, що була півтора-два роки тому. Збройні Сили України відродилися фактично з нуля. Зараз формуються нові військові частини, підрозділи, які вже мають досвід ведення війни, захисту своєї держави. Тепер ми бачимо, що в Україні є Збройні Сили, Національна Гвардія, які захистять нас.

Нам вдалося призупинити гарячу фазу конфлікту на Сході країни. Останні три місяці немає масштабних бойових дій. Відповідно до затвердженого плану, здійснено виведення артилерійського озброєння калібром до 100 міліметрів. Військові сапери ведуть розмінування місцевості по всій лінії розмежування. Однак терористи продовжують обстрілювати позиції українських військовослужбовців із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецький зброї, провокуючи наших бійців на порушення Мінських домовленостей.

Це крихке затишшя в зоні АТО наші військові використовують для всебічного покращення боєготовності та боєздатності військових частин і підрозділів, відновлення техніки та озброєння, підвищення військової дисципліни, підготовки особового складу і техніки до виконання бойових завдань у зимовий період. Ми маємо бути готові до будь-якої ситуації. Так заявляють керівники країни та Збройних Сил.

Ветерани Гребінківського району, як і всі ми, щиро вірять і твердо впевнені, що наша армія гідно виконує покладену на неї місію і, що спільними зусиллями ми переможемо і побудуємо успішну, процвітаючу державу, де у мирі і злагоді та достатку будуть жити наші діти та онуки.

Та що прагнення українського народу - жити за європейськими вимірами, бути в складі Європейського Союзу - нікому не зупинити!
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1340
Категорія: Прес-реліз
Теги: Гребінківщина, АТО, День Збройних Сил України, Допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ