Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.06.2013

Дієтологи розвінчали міф про ефективність найпопулярнішого продукту при схудненні


У ході дослідження фахівці протестували понад сто п'ятдесят різновидів мюслі


Дієтологи розвінчали міф про ефективність найпопулярнішого продукту при схудненні

Є думка, що такий продукт, як мюслі для сніданку, є практично дієтичним, тобто дозволяє схуднути, підтримати свою вагу в нормі.

 Однак, як показали результати дослідження норвезьких фахівців з центру по захисту прав споживачів, далеко не всі види таких продуктів допомагають боротися із зайвою вагою.

Більше того, деякі різновиди мюслі включають в свій склад більша кількість шкідливих жирів, ніж навіть фаст-фуд, знаменитий своєю шкідливістю.

 У ході дослідження фахівці протестували понад сто п'ятдесят різновидів мюслі. Було встановлено, що вся користь для здоров'я таких складових сніданків, як горіхи і сухофрукти, насіння і натуральні цільні злаки, зводиться до нуля величезною кількістю цукру і жиру. Таким складом володіють багато мюслі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибір взуття впливає на стан здоров’я жінки

 Фахівці, орієнтуючись на результати дослідження, вважають, що виходом може стати кольорове маркування продуктів за ступенем їх енергетичної цінності.

Крім того, кожен споживач, який дбає про своє здоров'я і нормальну вагу, повинен пам'ятати, що навіть якщо в мюслі не міститься цукру, то входячі до його складу мед, горіхи і деякі різновиди сушених фруктів роблять продукт дуже калорійним.

Відповідно, при додаванні до цього списку цукру виходить досить шкідливий не лише для ваги, але і для загального здоров'я продукт.

svit24.net


Схожі матеріали:
👁 1002
Категорія: Актуально
Теги: жир, здоров'я, мюслі, цукор, дієта, Міф




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ