Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2020

Digma SmartGate SG1: дверний дзвінок з камерою


На відміну від класичного відеодомофона, тут немає ні екрану, ні динаміків, ні мікрофону - усі ці функції покладені на смартфон власника


Серед розробок елементів побудови "розумного будинку" продукти торгової марки DIGMA незмінно привертають увагу ентузіастів. При цьому, мабуть, не буде перебільшенням відмітити, що кожен гаджет може бути імплементований в існуючу інфраструктуру або започаткувати оснащення житла "розумними" функціями. Цього разу мова піде про засіб контролю за відвідувачами, а якщо простіше - дверному дзвінку з вбудованою камерою.

Digma SmartGate SG1: дверний дзвінок з камерою


"Так це ж звичайний домофон"!, - скажете ви. Проте у випадку з DIGMA SmartGate SG1 таке твердження було б не зовсім вірним. Домофон за визначенням є засобом забезпечення локального двостороннього аудіозв'язку між мешканцем і відвідувачем (складніші моделі здатні транслювати ще і відео), тоді як пристрій, що розглядається нами, набагато більше багатофункціональний.


Digma SmartGate SG1: дверний дзвінок з камерою
 

Цікаві передусім компонування і конструкція: прилад складається з двох не пов'язаних гальванічно (дротами) блоків, кожен з яких забезпечений джерелом живлення. Внутрішній модуль, що встановлюється в приміщенні, виконує допоміжні функції, а уся основна частина електроніки монтується в зовнішньому, виносному. Так, до числа засобів управління входять і камера, і контрольний світлодіодний індикатор, і кнопка скидання.

На відміну від класичного відеодомофона, тут немає ні екрану, ні динаміків, ні мікрофону - усі ці функції покладені на смартфон власника.


Digma SmartGate SG1: дверний дзвінок з камерою
 

При монтажі зовнішнього блоку слід дотриматися ряду важливих вимог:
 
- розташовувати його тільки в захищеному від вологи і пилу приміщенні (наприклад, на сходовій клітині або в коридорі);

- температура довкілля не повинна опускатися нижче - 10°С і не перевищувати 50°С, інакше працездатність не гарантується;

- потурбуватися про захист пристрою від ушкодження або несанкціонованого доступу (наприклад, встановити в заздалегідь підготовленій ніші);

- освітленість у полі зору камери має бути достатньою для формування якісного зображення, але в об'єктив не повинні потрапляти прямі промені сонця або інших джерел світла;

- бажано забезпечити модуль джерелом зовнішнього (стаціонарного) електроживлення (у комплект не входить).

Що ж до внутрішнього модуля, та єдина важлива вимога - дотримання відстані, достатньої для упевненого зв'язку із зовнішнім блоком, і, зрозуміло, наявність відповідної розетки: конструктивно такий дзвінок виконаний як єдине ціле з вилкою. Слід також знати, що його функція допоміжна в усіх сенсах: він усього лише дублює вибраною мелодією натиснення кнопки дзвінка. Враховуючи, що при цьому приходить сповіщення на усі прив'язані смартфони, можна цілком обходитися без репродуктора.


Digma SmartGate SG1: дверний дзвінок з камерою
 

А ось головний модуль, після того, як буде зв'язаний з мережею Wi - Fi і зареєстрований в мобільному додатку DIGMA SmartLife, здатний на багато що. У його конструкції, окрім HD- відеокамери (1280×720) з кутом огляду 105° у поєднанні з мікрофоном і динаміком (для забезпечення двостороннього зв'язку), передбачений і датчик руху: пристрій повідомить хазяїв не лише про візитера, що натиснув кнопку дзвінка, але і будь-якому іншому об'єкті, що потрапив у поле зору приладу.


Digma SmartGate SG1: дверний дзвінок з камерою
 

Значно розширює можливості DIGMA SmartGate SG1 вбудований microSD- накопичувач місткістю до 64 Гбайт. Завдяки ньому камера придбаває функції повноцінного відеореєстратора: циклічно записуються ролики в двох ситуаціях - при спрацюванні датчика руху і натисненні кнопки дзвінка. Власник може у будь-який момент проглянути їх, скориставшись мобільним застосуванням, з будь-якої географічної точки, де є доступ до Інтернет.

Відмітно, що в програмному забезпеченні передбачено виконання сценаріїв, які можуть бути активовані по певних ключах-тригерах.

Digma SmartGate SG1: дверний дзвінок з камерою
 

Як уже згадувалося, доступ до системи відеоспостереження і голосового зв'язку можливий з будь-якого місця розташування. Це дозволяє власникові, наприклад, побачити зображення з камери або прослухати довкілля. А ще можна поговорити з відвідувачем прямо через смартфон, і при цьому буде повна ілюзія присутності хазяїна у будинку. Погодьтеся, дуже ефективно для відважних зловмисників і інших небажаних гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: HP представила принтери нового покоління

Залишається додати декілька слів про електроживлення. У комплект постачання DIGMA SmartGate SG1 включені акумуляторні батареї високої місткості, при використанні яких доведеться періодично заряджати АКБ за допомогою будь-якого зовнішнього зарядного пристрою із струмом не менше 1,5 А і USB- роз'ємом, для чого його доведеться регулярно демонтувати з монтажної пластини.

Набагато розумніше буде підведення стаціонарної напруги, тим більше його джерело можна підібрати в дуже широких межах - від 9 до 27 вольт, при цьому полярність під'єднування до клем на монтажній пластині не грає ролі.

Тести і огляди

Переваги:
  • Вбудована карта-накопичувач
  • Широкі кути огляду камери
Недоліки:
  • Немає пилевологозахисту
  • Немає антивандального виконання


Схожі матеріали:
👁 857
Категорія: Технології
Теги: дверний дзвінок, камера, Digma SmartGate SG1




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ