Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.12.2015

Для любителів зимової риболовлі!


Закликаємо громадян не виходити на тонкий лід на ставках, річках та інших водоймищах


Для любителів зимової риболовлі!Незабаром навколо лежатиме сніг, а водойми покриються білим і блискучим льодом. Потягнуться на річку любителі зимової риболовлі, діти з ковзанами і санками, але забувати про свою безпеку не слід.

Закликаємо громадян не виходити на тонкий лід на ставках, річках та інших водоймищах. Це надзвичайно небезпечно! Необдумана та необережна поведінка загрожує вашому життю і здоров'ю. Крім того, небезпечно кататися на ковзанах у необлаштованих для цього місцях.

Якщо ви опинилися на кризі, то пересуватися треба по вже протоптаним стежкам або слідам на льоду. Якщо їх немає, маршрут свого руху необхідно продумати заздалегідь. Перед тим, як переходити водойму, пробийте лунки по різні боки переправи, щоб виміряти товщину льоду. Рекомендована відстань між ними - 5 м. Впевніться у безпечності переходу. Подивіться, чи немає підозрілих місць на кризі.

Лід може бути неміцним біля стоку води, тонкий або крихкий лід поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у лід. Необхідно оминати ділянки, покриті товстим шаром снігу, де лід завжди тонший. Тонкий лід також там, де б'ють ключі, де швидка течія або у місцях, де струмок впадає в річку. Особливо обережно спускайтеся з берега, лід може нещільно з'єднуватися із берегом, часто в таких місцях є тріщини, під льодом може бути повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доброта і милосердя - два крила, на яких тримається людство!

Відправлятися на водойми поодинці небезпечно. Намагайтеся завжди повідомляти своїх знайомих про ваше місцезнаходження. Не забувайте, що зимова підлідна ловля риби вимагає суворого дотримання правил безпечної поведінки. Не можна пробивати близько одна від одної багато лунок. Не можна збиратися великими групами на одному місці. Не можна пробивати лунки на переправах. Не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Завжди майте під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м, тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку.

Пам'ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч з вами. Не забувайте роз'яснювати ці правила дітям.

Схожі матеріали:
👁 935
Категорія: Прес-реліз
Теги: ставок, Рибалка, зима, лід, водоймище




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ