Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.07.2017

Для працівників апарату та структурних підрозділів Полтавської ОДА провели навчання з антикорупційної тематики


У Полтавській ОДА провели навчання з антикорупційної тематики


Для працівників апарату та структурних підрозділів Полтавської ОДА провели навчання з антикорупційної тематикиСьогодні у Полтавській ОДА для працівників апарату та структурних підрозділів провели навчання з антикорупційної тематики.

Головною темою навчання стало питання про порядок інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента та порядок повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

— Сьогодні ми проводимо дуже серйозний семінар, інформуємо держслужбовців з питань запобігання корупції. Цього вимагає сьогодення, тому це важливо та актуально, — зазначив заступник голови — керівник апарату Полтавської ОДА Микола Білокінь.

Як розповіла головний спеціаліст відділу з питань запобігання та протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Аліна Діденко, починаючи з 1 вересня в Україні діє система подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Інформацію про доходи та майнові статки яких вносять до Єдиного державного реєстру декларацій та оприлюднюють на офіційному веб-сайті НАЗК. Система розпочала свою роботу у два етапи: з 1.09 по 31.10 2016-го декларації заповнили і подали особи, які займали відповідальне та особливо відповідальне становище, а вже з 1 січня 2017 подавати Е-декларацію зобов’язані усі інші суб’єкти декларування.

— У разі суттєвої зміни у майновому стані, а саме отримання людиною доходу, придбання майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, необхідно у десятиденний строк з моменту отримання доходу письмово повідомити про це НАЗК. Процедуру подання таких звітностей ми й обговоримо на сьогоднішньому семінарі, — розповіла Аліна Діденко.

Для працівників апарату та структурних підрозділів Полтавської ОДА про
 

Про суттєві зміни у майновому стані потрібно робити шляхом заповнення відповідної електронної форми на сайті відомства через власний персональний кабінет у системі Єдиного держреєстру, а паперову копію надсилати не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт цоколя в житловому будинку по пров. Сільськогосподарський, 1

Для кожного випадку отримання доходу або придбання майна подається окреме повідомлення.У НАЗК акцентують, що до доходів, які необхідно вказати у повідомленні, відноситься заробітна плата, гонорари, дохід від заняття підприємницькою діяльністю або незалежною професійною діяльністю, дохід від надання майна в оренду, дивіденди, проценти, роялті, страхові виплати, благодійна допомога, пенсія, спадщина, подарунки.

— Важливо пам’ятати, що на відміну від декларацій виправлені повідомлення про суттєві зміни у майновому стані декларанта до Реєстру не подаються. Тому, під час заповнення, необхідно бути зосередженим аби не допустити помилок, які у подальшому виправити неможливо, — сказала Діденко.

 
Для працівників апарату та структурних підрозділів Полтавської ОДА про
 

Про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента декларантом або членом родини, теж потрібно повідомляти НАЗК. А повідомлення у вигляді паперового документа надсилається до НАЗК поштою рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

У підсумку, Аліна Діденко, наголосила, що за порушення вимог фінансового контролю чинним законодавством передбачено дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність.
 

Для працівників апарату та структурних підрозділів Полтавської ОДА про

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 838
Категорія: Актуально
Теги: навчання, Полтавська ОДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ