Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.06.2019

Допомога митного юриста


Допомога в декларуванні товарів


Багато компаній та фізичних осіб - підприємців України має тісне співробітництво з іноземними діловими партнерами. З інших держав здійснюється імпорт товарів, сировини, обладнання. Є і зворотній процес, за яким проходять експортні операції. У всіх перелічених випадках суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності має справу з митницею.

Митниця перевіряє повноту, достовірність декларування підприємством вантажу та здійснює його пропуск через митний кордон України за обома напрямками. Разом з тим, законодавство у цій галузі має власну специфіку. Практика свідчить, що не кожен представник бізнесу здатен правильно застосовувати відповідні правові норми.

Як наслідок, виникають проблемні ситуації. Оперативно подолати їх здатний митний юрист.

Консультації фахівця


Допомога митного юриста
 

Якщо компанія тільки розпочинає свою діяльність на зовнішніх ринках, стане у пригоді консультаційна підтримка з питань налагодження ділових взаємовідносин з митницею. Юрист порадить, як виконати вимоги для постановки на облік у митному органі, які документи необхідно заповнити під час ввезення, або вивезення товару.

Зовнішньоекономічна діяльність передбачає сплату обов’язкових платежів. Кожна операція має свої особливості, потребує знань та досвіду. У юристів можна дізнатися про наявність чи відсутність фінансових зобов'язань, процедуру їх обчислення, внесення до бюджету.

Чинне законодавство передбачає декілька митних режимів в залежності від мети конкретної операції. Професіонал підкаже, які умови, правила застосування існують для кожного з них.

Допомога в декларуванні товарів

Переміщення вантажів неможливе без їх декларування. За допомогою юристів можна без помилок заповнити необхідні документи. Вказане стосується і вибору вірного коду товару.

У випадку суперечливих ситуацій фахівець представить інтереси компанії на митниці. Для цього йому надаються повноваження діяти на підставі довіреності.

Вирішення юристом митних спорів

Можна визначити декілька типів найбільш розповсюджених спірних ситуацій. Серед них визначення митної вартості товарів, розбіжності при внесенні бюджетних платежів, притягнення до відповідальності за порушення митних правил. В залежності від ситуації юрист проводить наступну роботу:

  1. Веде від імені клієнта перемовини з посадовими особами митниці.

  2. Складає скарги на ім’я компетентних органів ДФС на рішення, дії/бездіяльність окремих працівників чи митного органу.

  3. Відстоює інтереси клієнта в адміністративних або в місцевих загальних судах. Для повноцінного надання послуг в судових органах юристу бажано мати статус адвоката.

Здійснюючи покладенні на нього завдання, юрист використовує не тільки норми законодавства, але й численні роз’яснення, актуальну судову практику.

Правова підтримка має комплексний характер. Це означає, що ризик помилок при митному оформленні товарів є мінімальним. Відповідно, підприємство страхує себе від втрати товару та негативних фінансових наслідків.



Схожі матеріали:
👁 571
Категорія: Прес-реліз
Теги: декларування товарів, юрист, декларування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ