Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.08.2013

Дороги та об'єкти ЖКГ - найпопулярніші в державно-приватному партнерстві


Дороги та житлово-комунальні об'єкти - найпопулярніші у сфері державно-приватного партнерства


Дороги та об'єкти ЖКГ - найпопулярніші в державно-приватному партнерстві

Дороги та житлово-комунальні об'єкти - найпопулярніші у сфері державно-приватного партнерства. Про це повідомив головний спеціаліст відділу з розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі Сергій Козін.

За його словами, механізм державно-приватного партнерства передбачає, що для розвитку об'єктів, що є державною або комунальною власністю, використовуються кредитні або власні кошти приватного інвестора.

Козин також додав, що найчастіше такий механізм застосовується у сфері дорожньої або житлово-комунальної інфраструктури. У результаті такої взаємодії приватний партнер використовує об'єкт відповідно до свого досвіду, вмінь, зі своїми ноу-хау й отримує для себе прибуток, а держава - частку в прибутку, а також реалізацію певної соціальної мети.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Азаров вимагає оптимізувати ринок зерна

Представник Мінекономрозвитку зазначив, що при цьому держава вже не використовує дорогих кредитних коштів, а всі ризики бере на себе підприємець.

За словами Козина, основними рисами цих спільних угод є їх довговічність і те, що після закінчення дії об'єкт залишається у державній власності.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 900
Категорія: Актуально
Теги: дороги, житлово-комунальні об'єкти, державна власність




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ