Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.09.2013

Довіра українців до гривні – цінне надбання для економіки України - Вадим Іосуб


довіра українських громадян до гривні є надзвичайно цінним надбанням для економіки країни


Довіра українців до гривні – цінне надбання для економіки України - Вадим Іосуб

Білоруський фінансовий аналітик Вадим Іосуб вважає, що довіра українських громадян до гривні є надзвичайно цінним надбанням для економіки країни, яке важливо зберегти. Про це він сказав у ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ.

Він відзначив також тенденцію перевищення в Україні продажів долара над його покупкою як дуже позитивну для курсу  гривні, довіри до неї, і для економіки в цілому. 

 «Якщо говорити коротко - це дуже хороший знак і дуже добра ознака. Перевищення продажів над покупкою свідчить про те, що на всіх ринках пропозиція стабільно перевищує попит на неї, тобто, якщо підсумувати спосіб пропозиції і з боку підприємств, і з боку громадян, виходить, що загалом надходження валюти з боку юросіб, і з боку громадян перевищують попит, і це означає, що і підприємства, і населення вірять у національну валюту і своїми діями роблять ставку на її зміцнення», - наголосив Іосуб.

Він додав, що довіра білорусів до своєї валюти значно нижча. Ще два роки тому білоруський рубль пережив останню девальвацію, але довіра до нього у населення не відновилася, і найменший рух на валютному ринку породжує панічні настрої і черги біля обмінників. «Тут (в Україні – ред.) же ми бачимо протилежний приклад : дуже розумно, спокійно ставляться до перспектив гривні», - зазначив Іосуб.
В Білорусі, за його словами, дуже мало хто готовий заносити свої гроші в банки на півроку- рік , не кажучи вже про більші терміни, хоч відсотки за вкладами у білоруських рублях дуже високі .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання депозитів у гривні зробить доступнішими кредити для економіки - Ніколос Анонакакіс

«Це підкреслена різниця в девальваційних очікуваннях, у довірі до національної валюти. Це те , що дається з великими труднощами і те , що українській економіці важливо не розгубити», - наголосив експерт .
За даними НБУ,  в Україні за перші  сім місяців цього року частка довгострокових заощаджень збільшилася майже на 4,5% - до майже 40-а відсоткових пунктів.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1265
Категорія: Актуально
Теги: Довіра, гривня. довіра, українці, БТБ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ