Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.10.2020

Фахівці Пирятинського управління Держпродспоживслужби підбили підсумки роботи


На нараді розглянуті питання вжитих заходів для підтримки епізоотичного благополуччя території району


01 жовтня 2020 року під головуванням начальника Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  Юрія Шніта відбувалася підсумкова нарада за участі фахівців Пирятинського районного управління, районної державної лікарні ветмедицини, міжрайонної держлабораторії Держпродспоживслужби, лікарів ветеринарної медицини господарств району.

На нараді розглянуті питання вжитих заходів для підтримки епізоотичного благополуччя території району, зокрема проведення профілактичних досліджень, вакцинацій, дезінфекції тваринницьких приміщень з визначенням якості дезінфекції, необхідності моніторингу фізіологічного стану поголів’я продуктивних тварин у господарствах юридичних та фізичних осіб шляхом періодичного проведення диспансеризації, зокрема гінекологічної.


Підбили підсумки роботи Держпродспоживслужби
 

Одним із захворювання, що призводить до виробництва небезпечного молока та значних економічних втрат є прихований мастит. З метою вчасної діагностики даного захворювання необхідно оглядати вим’я перед кожним доїння та обов’язкового досліджувати молоко експрес-методами при найменшій підозрі. З метою визначення збудників маститу, які найбільш поширені в стаді тварин та визначення їх чутливості до антибіотиків є вкрай важливим мікробіологічне дослідження молока в умова стаціонарної акредитованої лабораторії. Цим самим ми створюємо умови для ефективного лікування та попередження антибіотикорезистентності.

У зв’язку з різким збільшенням випадків захворювання людей на коронавірусну хворобу Юрій Шніт наголосив на необхідності суворого виконання протиепідемічних заходів, в тому числі на тваринницьких фермах, де також необхідно проводити температурний скринінг працівників, використовувати засоби індивідуального захисту, дотримуватися соціальної дистанції, облаштувати місця для обробки рук антисептиком, регулярно провітрювати закриті приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина Полтавської області у «жовтій» зоні

Також, не слід забувати і про заразні хвороби тварин, які становлять небезпеку для життя. Так, за 9 місяців 2020 року захворіло на сказ 18 тварин, що перевищило загальний показник захворюваності 2019 року. Важливим в профілактиці хвороби є вакцинації м’ясоїдних тварин проти сказу.

У вересні – жовтні 2020 року на території Полтавської області, зокрема у Пирятинському районі проведено пероральну імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу з використання авіатранспорту. Також вакцинація собак і котів проводиться фахівцями Пирятинської райдержветлікарні.

Схожі матеріали:
👁 326
Категорія: Актуально
Теги: Держпродспоживслужба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ