Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.06.2016

Фестиваль "Гастрономічна гостинність Полтавщини"


Туристична галузь може стати важливою галуззю економіки регіону


Фестиваль "Гастрономічна гостинність Полтавщини"В кінці травня в м. Полтава вдруге відбувся Міжрегіональний туристичний фестиваль " Гастрономічна гостинність Полтавщини".

Його мета- популяризація національного туристичного продукту та активізація туристичних потоків на теренах Полтавської області.

Цього дня в Полтаву завітали кращі народні умільці, власники садиб сільського зеленого туризму, майстри декоративно - ужиткового мистецтва не тільки з Полтавщини, а й з сусідніх областей.

Полтавщина здавна славиться національною кухнею, яка теж була широко представлена на фестивалі.

Презентація туристичного потенціалу нашої області та інших регіонів України відбулася з нагоди святкування в Україні Дня Європи. На фестиваль також були запрошені іноземні гості.

Гребінківський район представляли роботи народних умільців Владислави Харченко та Наталії Котляревської( м'яка іграшка), Олександра Бережного та Яни Козлової (художники), Ніни Бережної (вишиванки), Віталіни Довбиш (в'язання). Вже декілька років підряд займається виготовленням мила Валентина Головко. На фестивалі були представлені їїкращі вироби.

І звичайно, як завжди, в центрі уваги були хлібо- булочні та кондитерські вироби, які виготовляються на підприємстві Сергія Мокроусова. Навіть наш красивий і смачний коровай був вручений голові Полтавської обласної державної адміністрації Валерію Головку.

 

 

І окрасою нашого представництва в Полтаві був самодіяльний оркестр шумових інструментів "Веселі музики", керівник Скрипніченко Микола Петрович, який своїми запальними мелодіями привертав увагу гостей.

Нашим павільйоном зацікавились і журналісти газети " Зоря Полтавщини". Методист районного Будинку культури Боковець Людмила Іванівна дала інтерв'ю для обласної газети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вилікувати організм без таблеток

Такі фестивалі дуже потрібні для обміну досвідом, налагодженню ділових контактів між органами влади та підприємствами не тільки нашої області, а й інших регіонів України.

Туристична галузь може стати важливою галуззю економіки регіону.

 

 

Адже наш край багатий історичними і пам'ятними місцями, чудовою природою. Аголовне багатство Полтавщини - це талановиті і роботящі люди, які вміють робити все.

Гості фестивалю, та й самі учасники, були задоволені його проведенням і бажають організаторам й надалі проводити фестивалі не тільки в Полтаві, айв інших містах області.

 

 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1136
Категорія: Прес-реліз
Теги: Полтавщина, фестиваль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ