Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.12.2016

Формування життєвих компетентностей особистості


7 грудня на базі Почаївської школи відбувся постійно діючий семінар заступників директорів з виховної роботи


Формування життєвих компетентностей особистостіСучасному суспільству потрібна особистіть, яка б могла самостійно діяти, приймати рішення, робити свій вибір і відповідати за нього, здатна орієнтуватися в мінливому нинішньому житті.

У навчальному закладі людина не тільки здобуває освіту, а й стає особистістю, набуває абсолютних цінностей життя. Отже, одним із аспектів сучасного реформування освіти є методологічна переорієнтація процесу виховання на розвиток особистості, формування її основних компетенцій, життєвих навичок.

З цією метою 7 грудня 2016 року на базі Почаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся постійно діючий семінар заступників директорів з виховної роботи на тему «Забезпечення системного підходу до виховання школярів як умова формування життєво компетентної особистості, яка успішно самореалізується в соціумі».

Директор школи Степаненко Сергій Миколайович , колектив та учні школи привітно зустріли учасників заходу.

Згідно з планом роботи семінару було проведено виховний захід під керівництвом шкільного бібліотекаря Бондаренко Лідії Андріївни «Хліб – усьому голова», екскурсію по школі, на якій гостей ознайомлено з життям закладу, звичаями та досягненнями.

Залишив солодкий присмак незабутніх вражень літературно-музична композиція «Наші права - щасливе дитинство», яку підготували заступник директора з виховної роботи Миколаєнко Ольга Андріївна і вчитель права Литвиненко Наталія Василівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Районний семінар заступників директорів

Ольга Андріївна, заступник директора з виховної роботи, презентувала присутнім методичну та навчально-виховну роботу навчального закладу. Керівник районного методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи Чайка Світлана Іванівна у своєму виступі підняла проблему формування життєвих компетентностей особистості.


 

Вона наголосила на тому, що найважливішими чинниками сучасного виховання є сім’я та школа і тільки взаємодія всіх учасників виховного процесу забезпечує ефективне виховання школярів.

До обговорення даної теми долучилися головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Хворостян Олександра Олександрівна та завідуюча районним методичним кабінетом Бігун Наталія Олексіївна. Під час обговорення проведених заходів були винесені методичні рекомендації.







Схожі матеріали:
👁 980
Категорія: Шкільний екран
Теги: Почаївська школа, семінар, шкільний екран




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ