Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.09.2020

Фрезерні верстати обладнані числовим програмним управлінням


Фрезерні верстати застосовуються для створення необхідних деталей з металу для різних галузей промисловості.


Фрезерні верстати з ЧПУ обладнані числовим програмним управлінням для автоматизації розрахунків і виконання всіх технологічних маніпуляцій. Система ЧПУ заснована на мікропроцесорах і операційних системах, а власні мікроконтролери управляють приводами. Завдяки автоматизації, точність обробки матеріалів стає значно вище, що дозволяє знизити ймовірність браку і збільшити продуктивність.

Фрезерні верстати застосовуються для створення необхідних деталей з металу для різних галузей промисловості. Основна деталь такої установки - це фреза з ріжучими різцями для обробки виробів. Пристрій працює з різними видами чорних і кольорових металів, а також з їх сплавами. Заготівля ж встановлюється і кріпиться на спеціальному рухомому столі.
 
Фрезерні верстати обладнані числовим програмним управління
 

Особливості фрезерних верстатів з ЧПУ

3D фрезерні верстати з ЧПУ по металу - це компактні машини, призначені для обробки металів, мають лазерний сканер і забезпечені числовим програмним управлінням.

За допомогою сканера виконуються гравірувальні роботи, поглиблення і розрізи в металевих заготовках. Всі маніпуляції проводяться в автоматичному режимі по заданих параметрах (в програму закладається креслення вироба, глибина і величина розрізів).

Ріжучий елемент в 3D верстатах - це фреза з одним або декількома ріжучими лезами для фрезерування різних поверхонь металів і дерева, пластика тощо.

Обробка металу на 3D верстатах виконується на основі заздалегідь змодельованої на комп'ютері 3D моделей деталі і її заготівлі. Технологія дозволяє задати 3D більш точні налаштування гравіювання майбутніх деталей.

Округле ж фрезерування виконується за допомогою лазерного і шліфувального способів.
Існує два види лазерних сканерів:
  • теплові лазери: випалюють отвори в металі;

  • шліфувальні лазерні сканери: обробка поверхонь заготовок відбувається за принципом пилки або наждаку. Цей спосіб займає більше часу, але робота виконується якісніше.

Вибір фрезерних верстатів з ЧПУ

В процесі вибору професійного фрезерного верстата з ЧПУ найбільшу увагу варто звернути на основні завдання верстата:
 
перевагу краще віддати моделі з розширеним функціоналом, який може знадобитися в майбутньому;

портал верстата повинен бути виконаний з товстої сталі, яка грає роль станини, не даючи заготівлях вібрувати, запобігаючи їх деформацію. Деталі з алюмінію мають низьку міцність;

Електрошпинделі є самим невибагливим складовим фрезерного верстата. При його виборі не потрібна наявність спеціальних знань. Завдяки рідинному охолодженню шпинделя забезпечується цілодобова робота верстата;

двигуни переміщення бувають двох видів: крокові і серводвигуни. Серводвигун більш швидкий і точний. Він відрізняються від крокових двигунів відсутністю пропуску кроку;

Слід заздалегідь ознайомитися з програмним забезпеченням верстата. Зазвичай все ПО поставляється в комплекті з пристроєм.

Вертикально-фрезерні верстати з ЧПУ

Основним завданням вертикально-фрезерного верстата з ЧПУ є механічна обробка заготовок. Деталь встановлюють на стіл, який можна переміщати в поздовжньому і поперечному напрямку.

Надійну фіксацію заготовок забезпечують:
  • верстатні коліщата;
  • прихвати;
  • призми і підкладки УСП.
В роботі верстата використовуються: торцева, кінцева, шпонкова, кутова, фасонна і інші види фрез.

На вертикально-фрезерному верстаті обробляють вертикальні і горизонтальні плоскі поверхні. А з використанням ділильної головки і поворотного столу можлива обробка деталі, розташованої по дузі кола і концентрической канавки.

Горизонтально-фрезерні верстати з ЧПУ

Горизонтально-фрезерний верстат з ЧПУ може здійснювати обробку необхідних деталей, які мають невелику вагу, а також розмір і спосіб фрезерування.

Деякі моделі додатково оснащені поворотною головкою фрези, що дозволяє виконувати роботи максимально комфортно, і що важливо з винятковою точністю.

Завдяки встановленню системи ЧПУ (числове програмне управління), верстат може виробляти задані програмним забезпеченням роботи абсолютно автоматично. В результаті чого кількість браку значно знижується, а продуктивність зростає.

Фрезерні верстати горизонтального типу мають широкий діапазон швидкісних режимів, і при цьому без втрат рівня потужності.

3D фрезерні верстати з ЧПУ

Фрезерний 3D верстат з ЧПУ являє собою досить компактний механізм, який призначений для обробки різного металу, включаючи і кольоровий (мідь, алюміній, латунь). Крім того, на даному обладнанні виготовляють вироби з пластику або дерева, що розширює функціональні можливості верстата.

Фрезерний 3D верстат оснащений лазерним сканером і системою ЧПУ, за рахунок якої робота проходить по заздалегідь введеному алгоритму. Це позначається в першу чергу на відсотку бракованої продукції, і на якості готового виробу.

У заздалегідь підготовлену програму вносяться креслення потрібного вироби, його об'ємні розміри. Дуже часто на таких фрезерних верстатах виготовляються сувеніри, і проводяться роботи з гравірування.

Програма по фрезеруванні вноситься в блок управління або зчитується лазерним сканером. Потім, верстат сам починає виконувати необхідні маніпуляції і контролювати весь процес.

Застосування лазерного сканера дає можливість не проводити додаткову шліфування виготовленої продукції або деталі.

Використання таких верстатів значно знижує собівартість виробів, так як один спеціально навчений і має досвід оператор, може замінити відразу п'ять майстрів, які виконують цю ж роботу вручну.

Схожі матеріали:
👁 523
Категорія: Прес-реліз
Теги: фреза, Система ЧПУ, Фрезерні верстати, Фрезерні верстати з ЧПУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ