Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.05.2019

Георгіївська стрічка та червоний мак: чим різняться символи


За публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської стрічки передбачено штраф


Від 850 до 2550 гривень штрафу можуть заплатити ті, у кого помітять георгіївську стрічку. Про це напередодні 9 травня нагадав Український інститут національної пам'яті. Символом Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом є червоний мак.

Напередодні 8 та 9 травня Український інститут національної пам'яті нагадав, що символом Дня пам'яті та примирення, а також Дня Перемоги над нацизмом є червоний мак, а не георгіївська стрічка. Різницю в цих символах пояснила історик.

Георгіївська стрічка та червоний мак: чим різняться символи


"Цей символ настільки міцно він уклався у свідомості, що потрібний ще певний час, аби він зник. Георгіївська стрічка – це символ військового подвигу, а червоний мак – це символ пам'яті за загиблими. Вони мають два різні ідеологічні навантаження. В Російській Федерації почали використовувати його зовсім з іншою метою: це була відповідна відзнака-символ, який відділяв своїх від чужих", – зазначила Наталія Кузьменко, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу новітньої історії Краєзнавчого музею.

За публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської стрічки передбачено штраф від 850 гривень до 2 тисяч 550 гривень з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення.

Символ червоного маку в Україні вперше використали 2014 року. Автором логотипу став харківський дизайнер Сергій Мішакін. Мак також використовують як символ пам'яті про полеглих у війнах у країнах Європи, Канаді, США, Австралії та Новій Зеландії.
 

Схожі матеріали:
👁 579
Категорія: Актуально
Теги: георгіївська стрічка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ