Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.01.2015

Героїня нашого часу


Смілива але тендітна, рішуча але ніжна, сильна але беззахисна, владна але покірна, незалежна але віддана, дивовижна і непередбачувана


Героїня нашого часуСмілива але тендітна, рішуча але ніжна, сильна але беззахисна, владна але покірна, незалежна але віддана, дивовижна і непередбачувана, вона — віра, надія і любов, вона саме життя, вона — жінка

В нинішньому суспільстві все менше відчувається дух гендерної нерівності. Вже нікого не дивує жінка за кермом, за трибуною народного депутата, у формі військовослужбовців.

Чому ж саме зараз роль жінки в суспільному житті та економіці стала такою важливою? Насправді, вона завжди такою і була. Згадайте Клеопатру, Жанну Д’Арк, Княгиню Ольгу, Катерину Велику, Роксолану, Індіру Ганді, Мати Терезу. В усі часи знаходилися величні жіночі постаті, що досягли значного успіху та слави в політиці, бізнесі, управлінні, військовій справі.

Але суспільство підвладне стереотипам, тому жінці важко було відкрито займатися типово чоловічою справою. Освічена жінка була рідкістю, для чоловіка ж це було нормою. Жінок ніколи не запрошували на публічні зібрання, тим більше в політику. Частіше їй діставалася роль мудрої дружини чи матері, яка підтримує, врівноважує та доповнює чоловіка. В таких умовах більшість жінок віддавали перевагу присвятити себе сім’ї та вихованню дітей, покинувши будь-які надії на участь у громадському та політичному житті.

В наш час відкритого інформаційного простору та необмежених можливостей, стереотипи та шаблони втратили значну частину своєї аудиторії, майже зник статевий розподіл професій. Кожен може проявити себе в тій сфері життя, яка для нього найближча.

Жінці, яка народжена в цей світ для того, щоб нести життя і любов, надзвичайно важко бути осторонь від найболючіших проблем сучасності. Покинуті та голодні діти, економічні негаразди, соціальна нерівність, насилля в сім’ї, знищення природи, хвороби, неякісне медичне обслуговування, корупція, здирництво — все це не може залишити байдужим серце, що б’ється заради щастя і миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вони гідно виконали свій обов’язок, прийшла черга четвертої хвилі часткової мобілізації»

Саме тому так багато жінок нині працюють волонтерами, громадськими діячами, лікарями, вихователями, журналістами, політиками та дипломатами. Для зачерствілого суспільства, яке сповнене агресії, байдужості, жадоби та браку взаєморозуміння, єдиною надією є рятівна жіноча мудрість, доброта та співчуття. Колись Мати Тереза сказала, що в світі є багато людей, які помирають від голоду, але ще більше тих, які помирають від того, що їм не вистачає любові.

Чим більше любові, мудрості, доброти ви відкриєте в самих собі, тим більше ви помітите їх в оточуючому світі. Сьогодні саме жінка стала послом любові, ідей гуманізму, рівності та прав людини. Не рідко саме жіноча логіка з її природним вмінням залагоджувати та попереджувати конфлікти, знімати напругу та невдоволення, дають можливість поглянути на ситуацію з іншого, несподіваного боку.

Особливо це проявляється в ситуаціях, що стосуються військової безпеки та миру. Жінка, по своїй природі схильна до мирного вирішення конфлікту, вона обережніша та намагається усіма можливими шляхами уникнути військового протистояння. Цікаво, що саме в країнах з найбільшим воєнним арсеналом кількість жінок на політичній верхівці найменша.

В сучасній політиці та дипломатії поряд з лідерством та силовим сценарієм боротьби за владу, все частіше перевага віддається співпраці, компромісам та мирному діалогу. Не тільки жінки-дипломати, а й просто дружини чоловіків-політиків.

Жінка — то невичерпне джерело магії, що здатна змінити світ, бо кожна жінка є цілим світом для своїх дітей та чоловіка. Якщо цей світ буде сповнений любові, добра та гармонії, то серце самодостатнього і впевненого в собі чоловіка, що знаходиться поряд з такою жінкою, завжди буде вдома, разом з дружиною і дітьми, і тоді він ніколи не захоче зі зброєю у руках прийти до чужої оселі.
poltava.to


Схожі матеріали:
👁 1071
Категорія: Прес-реліз
Теги: війна, героїня, військова, жінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ