Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.11.2016

Гігантський Супермісяць пройде повз Землю на найближчій відстані за 60 років


Супермісяць буде більшим на 30% та яскравішим на 30%, а діаметр - більше на 14%, ніж зазвичай


Гігантський Супермісяць пройде повз Землю на найближчій відстані за 60 роківУ ніч з 13 на 14 листопада Місяць в повній фазі наблизиться найближче до Землі за останні 60 років. Феномен "супермісяця" трапляється тоді, коли повний місяць наближається дуже близько до орбіти Землі, що буває раз в кілька десятиліть, передає  The Guardian.

Зазначимо, що у ніч з 13 на 14 листопада місяць проходитиме повз Землю на відстані 356 кілометрів, що є найближчою відстанню з 1948 року.

Супермісяць буде більшим на 30% та яскравішим на 30%, а діаметр - більше на 14%, ніж зазвичай.
Місяць сам по собі завжди рухається навколо Землі у формі еліпсу, тому бувають періоди, коли він приближається до земної поверхні близько.

Феномен Супермісяця виникає у тому випадку, коли у момент свого найближчого проходження повз Землю Місяць є повним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депо «Кременчук» потрапило в розгромний репортаж ТСН про «Укрзалізницю»

Причиною цього феномену є те, що форма еліпса, якою Місяць проходить навколо Землі, весь час змінюється через гравітаційні сили. Коли явище Супермісяця збігається з сильною витягнутістю еліпса, то Місяць стає ще більшим і ще яскравішим, бо в своїй повній фазі максимально близько проходить повз Землю.

Схожі матеріали:
👁 1402
Категорія: Актуально
Теги: місяць, супермісяць, астрономія, земля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ