Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.11.2020

Готуємо піцу: які соуси й моцарелу додати?


Існує не лише багато видів піци, а й соусів і начинок до неї


Існує не лише багато видів піци, а й соусів і начинок до неї. Можна вільно експериментувати, створюючи нові смакові поєднання. В цьому допоможе швидка доставка піци у Lа П'ЄЦ https://lapiec-pizza.vn.ua/. При замовленні ви можете вибрати як вид страви, так і додаткові інгредієнти до неї.

Якщо ви плануєте готувати піцу самостійно, варто визначитися з соусом, а також типом сиру. Дуже часто додають моцарелу, та й вона має кілька різновидів. Щоб не витрачати час на приготування, замовте їжу й напої додому на сайті: https://lapiec-pizza.vn.ua/. Та якщо ви готові присвятити себе кулінарним справам, дізнайтеся певні нюанси.
 

Готуємо піцу: які соуси й моцарелу додати?
 

Варіанти соусів до піци

Основний рецепт томатного соусу для піци включає томатне пюре й сіль. Найкраще варити цей соус близько 15 хвилин на повільному вогні в каструлі, щоб пюре трохи зменшилося, а сіль додала соусу смаку. Такий склад легко збагатити. Додайте на початку трохи мускатного горіха та бальзамічного оцту до томатів, і лише потім готуйте на вогні. Також можна зробити томатний соус на основі карамелізованої цибулі.

Хоча ми зазвичай викладаємо соус прямо на тісто, має сенс заздалегідь промазати його невеликою кількістю олії. Як результат – будь-яка вода, яка могла просочитися в тісто під час випікання, не проникає в нього. Отже, воно стає більш хрустким на дні.

Особливості моцарели

Переважно українці використовують моцарелу в брусках, тобто таку, яку натирають прямо на піцу. У більшості будинків піцу також випікають при смішно низьких температурах, таких як 200-220 градусів, завдяки чому тісто з моцарелою дуже добре тане. Тож за таких умов варто використовувати терту моцарелу лише для піци, яка випікається при нижчих температурах.

Проте температура вже в 250 градусів в останні хвилини випічки випалює такий сир. Тож тоді її варто замінити моцарелою в розсолі. Якщо доступність дозволяє, використовуйте моцарелу ді буфала, тобто сир з півдня Італії, який отримують із молока буйволів. Кращої моцарели ви не знайдете, коли справа доходить до смаку та плавлення. А вид ароматного жувального сиру одразу викличе апетит.

Та не завжди вдасться знайти справжній італійський сир цього типу, тож можна віддати перевагу якісній продукції українських виробників. При вборі замість певної марки краще орієнтуйтеся на склад.

У якісній моцарелі ви знайдете лише:

  • молоко,
  • сіль,
  • культури молочнокислих бактерій,
  • мікробний сичуг.

Також варто звернути увагу на маркування – чи годують корів, від яких походить молоко моцарели, кормами без ГМО. Дуже значна кількість моцарели без такого маркування просто гірше на смак. Вона додається до піци з томатним соусом і сильно не пахне молоком (більше просто солоним сиром.

Якщо ви купуєте моцарели в маринаді, спочатку потрібно вийняти її з нього. Вже потім наріжте й злийте зайву вологу (бажано двічі – на паперових рушниках). Таким чином, ви уникнете так званого «супу з піци». Завдяки цим знанням вам вдасться покращити свої навички приготування піци. Смачного!



Схожі матеріали:
👁 683
Категорія: Прес-реліз
Теги: соус, піца, сир




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ