Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.01.2017

Гранат – дивовижний плід здоров’я


Профілактика онкологічних захворювань


Гранат – дивовижний плід здоров’я Один з найстаріших відомих фруктів, присутній у творах і артефактах багатьох культур і релігій, гранат походить із давньої Персії. Ці багаті поживними речовинами та антиоксидантами плоди з найдавніших часів шанували як символ здоров'я, родючості і вічного життя.

Корисні властивості граната пояснюються його хімічним складом. Це справжня джерело мінералів, вітамінів і амінокислот. До складу граната входять мінерали: йод, кальцій, залізо, магній, калій. Досить також марганцю, фосфору, міді, хрому, сірки, нікелю; вітамінів: А, В1, В6, В12, В2, С, Е, Р. П’ятнадцяти амінокислот, що входять до складу граната, більше немає в інших фруктах. Половина амінокислот граната міститься в м'ясних продуктах, тому очевидна користь граната, особливо для вегетаріанців.

Гранати містять високі рівні флавоноїдів і поліфенолів - потужних антиоксидантів, що забезпечують захист від серцево-судинних захворювань і раку. Склянка гранатового соку містить більше антиоксидантів, ніж червоне вино, зелений чай, чорниця і журавлина.

Для здоров’я судин

В одному з нещодавно проведених клінічних досліджень пацієнти з серцево-судинними патологіями з важким закупорюванням бляшками сонної артерії протягом року щодня споживали 30 г гранатового соку. Результати обстеження засвідчили, що у більшості учасників цього експерименту на 12% знизився артеріальний тиск і на 30% зменшилися бляшки на судинах. Таким чином, процеси розвитку атеросклерозу не лише зупинилися, але й дали задній хід!

Ще декілька наукових досліджень переконливо показали, що антиоксиданти, які містяться у гранатах, зменшують агрегацію тромбоцитів та суттєво знижують артеріальний тиск – отже, ефективно протидіють інфарктам та інсультам.

Профілактика онкологічних захворювань

Гранати корисні не тільки для здоров’я серця та судин. Як показують експерименти на тваринах, вони також можуть бути ефективними для профілактики раку молочної залози, раку передміхурової залози, раку товстої кишки, лейкемії і злоякісним судинним змінам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мужчина хочет карамели, а девушку на остренькое тянет. Что значат наши вкусовые пристрастия?

Також варто зазначити, гранатовий сік містить фітохімічні сполуки, які стимулюють вироблення організмом людини серотоніну і естрогену, полегшують симптоми депресії і збільшують щільність кісткової тканини.

Отже, гранат є надзвичайно корисним – тому радимо включити його в свій щоденний раціон.

Увага! Через великий вміст у гранатовому соку різних кислот (щавлевої, винної, борної, яблучної, янтарної) його не рекомендовано приймати в чистому вигляді - слід розводити сік водою в пропорції 1:3.

Регулярне споживання соку гранату (30 мл на добу):
• знижує артеріальний тиск;
• знижує рівень цукру в крові;
• знижує рівень поганого холестерину;
• поліпшує апетит і нормалізує мікрофлору кишковика;
• підвищує еластичність судин і запобігає їх ламкості;
• підвищує рівень гемоглобіну в крові;
• зміцнює імунітет;
• розвитку ракових пухлин, стенокардії і серцевих захворювань, хвороби Альцгеймера.
Застереження. Не слід вживати гранатовий сік, якщо у вас підвищена кислотність шлункового соку, виразка і гастрит.

Схожі матеріали:
👁 981
Категорія: Прес-реліз
Теги: Гранат, Тиск, кров, здоров’я, онкологія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ