Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.04.2016

Гребінківська гімназія: Екскурсія на скловарне виробництво


На виробництві працюють також і гребінківці


Гребінківська гімназія: Екскурсія на скловарне виробництвоЩо потрібно людині, щоб вона була щасливою? Наш земляк - філософ Г.С. Сковорода - на це запитання відповідав так: по-перше, потрібно пізнати себе, свої здібності, вибрати за покликанням "сродну працю" і працювати до сьомого поту.

Тільки праця природна, "сродна" дає можливість людині бути щасливою. У справедливості слів великого філософа переконалися учні 7-Б класу Гребінківської гімназії, відвідавши цех по виробництву скляних предметів ужитку у приміщенні колишньої "Сільгосптехніки” (засновник Анісімов Олексій Анатолійович).

Затамувавши подих, дивилися гімназисти на червону розпечену кулю, яка у руках майстра через декілька віртуозних рухів перетворювалася то на прекрасну вазу, то на салатницю, а то й на "розеточку для морозива". Та найбільше всіх вразив набір "Міраж" - чудесне творіння людських рук.

Ні висока температура в цеху, ні шкідливі випари промислової соди, яка застосовується на виробництві, не змогли зіпсувати враження дітей від розповіді Анісімової Наталії про багатонаціональний колектив цеху, більшість якого переселенці з Попасної, що на Луганщині.

Дружно і злагоджено працюють тут грек Папазогло Сергій - майстер, начальник цеху - поляк Рублєвський Ігор Костянтинович, сім'я Бєліченків (Світлана та Геннадій). "Ось би навчитися так жити і працювати нашим політикам, щоб вони зрозуміли Сковородинські істини: тільки праця об’єднує, а пуста балаканина сіє розбрат та ненависть.

Треба всім працювати! Ось тоді заживемо мирно і щасливо в дружній сім'ї народів",- крутилося на вустах і дорослих, і дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська гімназія: Досвідом діляться початківці

На виробництві працюють також і гребінківці: Сергій Ковтун - механік та Іванова Аліна.

Скловаріння - складне виробництво. Тут потрібна неабияка майстерність і ґрунтовні знання, бо щоб здивувати необхідна тільки мить, а щоб зробити дивовижну річ, потрібні роки терпіння і наполегливої праці.

Майстри-склодуви - справжні творці прекрасного. Дуже хочеться, щоб на Гребінківщині їхня праця була достойно оцінена, а вироби зі скла користувалися величезним попитом. Всім працівникам цеху - величезна вдячність від гімназистів за подарунки і прекрасну екскурсію.

Гребінківська гімназія


Схожі матеріали:
👁 1113
Категорія: Шкільний екран
Теги: скловарне виробництво, Скловаріння, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ