Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2016

Гребінківська міська рада обговорює проблему декларування доходів посадових осіб


Останній термін подання декларації 31.03.2016


Гребінківська міська рада обговорює проблему декларування доходів посадових осіб23 березня в рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи під головуванням секретаря міської ради Цапенко Л.В. відбулась нарада з питань виконання вимог статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» щодо заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.

На нараду були запрошенні депутати міської ради VI  та VII скликання, державні службовці міськвиконкому, керівники та посадові особи комунальних підприємств.

Людмила Василівна повідомила, що відповідно до ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в тому числі державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування та депутати місцевих рад зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.

Депутати місцевих рад, які не працюють на постійній основі у відповідній раді, повинні подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до кадрових підрозділів державних органів, підприємств, установ, організацій за місцем основної роботи.

Якщо депутати є самозайняті особи (фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, пенсіонери,тимчасово непрацюючі або безробітні), то вони також повинні подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до апаратів відповідних рад або їх виконавчих комітетів. Стосовно цих осіб правила подання декларації передбачені ч.3, ст.8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове в порядку реєстрації місця проживання

Секретар міської ради запропонувала, що при заповненні декларації за 2015 рік для отримання відомостей про доходи декларанта та членів його сім’ї потрібно звернутися до податкової служби та банківських установ та нагадала, що поле «сума витрат (грн.) на придбання у власність/оренду чи на інше право користування» у позиціях 23-28, 35-39 і поле «усього» у позиціях 46, 48, 50, 56 та 59 і 62 заповнюється, якщо разова витрата (вклад/внесок) по кожній із зазначених позицій у звітному році дорівнює або перевищує 80 тисяч гривень. Звернула увагу присутніх на те, що згідно ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання або несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, передбаченої Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» тягне за собою накладення штрафу від п’ятидесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700 грн.).
Рекомендувала до 1 квітня 2016 року подати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік, відповідно до роз’яснень.

Останній термін подання декларації 31.03.2016.
 
Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1175
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: декларування, громадяни, доходи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ