Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.03.2018

Гребінківська школа №1: шкільне Шевченківське свято


«Кобзар» - так Шевченко назвав свою першу книжечку віршів


шкільне Шевченківське свято14 березня 2018 року відбулося шкільне Шевченківське свято, яке організувала і провела вчитель української мови та літератури Кузьменко Любов Сергіївна.

Нині - як і щороку - ми проводимо шкільне Шевченківське свято, аби не просто вшанувати память геніального поета, а й відчуття його невмируще слово серцем,повірити йому, бо кому ж тоді ще вірити, як не Шевченкові, який життя своє віддав за Україну.

«Кобзар» - так Шевченко назвав свою першу книжечку віршів. Перший «Кобзар» вийшов у світ у 1840 р. у Петербурзі. Тут було всього 8 віршів. Тепер 252 вірші. Писав Тарас Григорович про бідних людей, над якими були владні жорстокі пани. Люди, хоч і знедолені, були працьовиті,хоробрі, справедливі і могли б жити щасливо, в достатку. Тож поет і закликав їх на боротьбу за волю.

Минуло вже багато з дня народження славного сина України, але в багатьох українських родинах ми можемо побачити прикрашений вишитим рушником портрет Кобзаря. Він як член сім’ї, як найдорожча людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярам про Великого Кобзаря

В день народження Т. Шевченка дорослі і діти йдуть до його памятника, щоб поставити свічку, покласти квіти, почитати його вірші, поспівати пісні, вщанувати великого Кобзаря.
 
Залишим у спадок новим поколінням
Свої ідеали й свої устремління,
Могутню Вкраїну, в якій наша сила,
І геній Шевченка як нації крила.
Залишим і те, що душею народу
Зовуть недаремно від роду до роду,
Як вищу красу і життєву основу,
Залишимо Слово, Ім’я своє, Мову.


шкільне Шевченківське свято


шкільне Шевченківське свято


шкільне Шевченківське свято

Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1


Схожі матеріали:
👁 912
Категорія: Шкільний екран
Теги: шевченко, Кобзар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ