Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.05.2017

Гребінківська школа №1: Виховна година "Крим. Страшні подіі 1944-го"


18 травня в Україні відзначається День пам'яті жертв геноциду кримських татар


Гребінківська школа №1: Виховна година "Крим. Страшні подіі 1944-го"18 травня 2017 року виповнюється 73 роки з дня депортації кримських татар. Це велика трагедія в історії цілого народу.

Цій даті і була присвячена виховна година "Крим. Страшні подіі 1944-го", яка була проведена у 5 класі Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Саме цього дня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар.

Під час головної хвилі депортації 18-20 травня було виселено 180 тис.14 осіб. За даними Українського інституту національної пам’яті, всього з Криму за перші два дні депортації було вигнано 191,44 тис. осіб.

Окремо 5 тис. 989 осіб, звинувачених у співпраці з німцями, та іншого «антирадянського елементу» заарештовано під час депортації.

Вони потрапили до ГУЛАГу і в подальшому не враховувалися в загальних зведеннях про вигнанців. Внаслідок депортації загинуло 46% кримських татар, серед яких половина – діти до 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська школа №1: Екскурсія до м. Канева

Тому 18 травня в Україні відзначається День пам`яті жертв геноциду кримських татар, а також День боротьби за права кримськотатарського народу.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

 
Гребінківська школа №1: Виховна година "Крим. Страшні подіі 1944-го"

Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1


Схожі матеріали:
👁 959
Категорія: Шкільний екран
Теги: школа, шкільний екран, Крим




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ