Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.01.2019

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України


Учням розповіли про історію свята, вони читали вірші та легенди про Україну


Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України5 клас

22 січня в Україні відзначають День Соборності. Святкують його в річницю проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної республіки 1919 року.

В січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на тих територіях, які входили до складу Австро-Угорської імперії, утворилася Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). Уже у грудні цього ж року ці держави підписали договір про об'єднання.

22 січня 1919 року цей договір, що увійшов у історію як Акт злуки — акт об'єднання українських земель, оприлюднили у Києві на Софійській площі.

Тоді, на одній з головних площ столиці України пролунали такі слова: "Віднині зливаються в одне віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і наддніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Наповнилися відвічні мрії, для яких жили і за які вмирали кращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу".

З цієї нагоди у філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 було проведено ряд заходів, серед яких виховна година у 5 класі на тему "Україна, соборна державо, сонценосна колиско моя". Її підготувала і провела класний керівник Таран Л.В. Мета виховної години полягала у закріпленні знань учнів про Україну, про її символи, традиції,обряди,соборність країни, а також у вихованні любові і поваги до своєї Батьківщини.

Класний керівник розповіла учням про історію цього свята, потім діти переглянули презентацію відповідно до теми виховної години, читали вірші та легенди про Україну, відповідали на запитання вікторини, пригадували прислів’я та приказки про рідний край.

Красивий ,щедрий рідний край

І мова наша солов’їна .
Люби, шануй, оберігай
Усе, що зветься Україна!.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимові канікули 2018-2019 у Гребінківській гімназії


Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України   Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України   Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України

 4 клас

22 січня у 4 класі філії Гребінківська ЗОШ I-II №1. Класний керівник Колесник І. М. та студентка-практикантка Переяслав-Хмельницького педуніверситету ім. Г.Сковороди Гуленко В.Ю. провели виховний захід до 100 річчя Соборності України «Україна- соборна держава».

Діти розповідали про історичні події того часу, переглядали відеофільм- хроніку подій 1919 року. Потім діти утворили ланцюг та ви разом заспівали пісню Тіни Кароль «Україна-це ти». Після закінчення виховного заходу учні 4 класу та 1 класу, з вчителями Колесник І.М., Муржа Д.А., Пасічна Л.М., завідувач філією Ставицькою Л,Д,., завучем Вовкодав А.А. та студенткою Гуленко В.Ю. утворили живий ланцюг єдності по коридору школи.

 

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України

 

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України

 

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України

 

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України

 

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України

 

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України

 

Гребінківська ЗОШ №1: До Дня Соборності України



Філія Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 Опорного закладу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4


Схожі матеріали:
👁 748
Категорія: Шкільний екран
Теги: День соборності, свято, учні, школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ