Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.04.2016

Гребінківська ЗОШ №1: Поїздка до Полтави


Екскурсія в краєзнавчому музеї починається з доісторичних експонатів


Гребінківська ЗОШ №1: Поїздка до ПолтавиХто не був дитиною, той не був мрійником. А як далеко дитячі мрії літають, які висоти підкоряють, які дива творять! Хто не був дитиною, той не став дорослим, який все своє життя намагається здійснити свої дитячі мрії.

Для кого це стає сенсом життя, хтось хоч своїм дітям допомагає їх здійснити, а хтось… використовує шанс долі для здійснення мрій.

Здійснення мрій стала екскурсійна поїздка до Полтави на весняних канікулах. Це була не просто цікава екскурсія, це було знайомство з рідною Полтавою з іншого, ширшого боку.

Далеко не кожному вдалося б за день побувати біля садиби І.Котляревського, помилуватися красотами рідного краю з Іванової гори, відвідати три старовинні центри міста Полтави, «посмакувати» знаменитих полтавських галушок вагою 300 кг кожна (це, звичайно ж, пам’ятник галушок).

А відчути себе учасником історичних часів дала можливість екскурсія до пам’ятника відпочинку Петра Першого, козакам. Багато нового, цікавого і значимого відкрили нам експонати краєзнавчого музею.

Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе. Тут можна робити замітки, годинами розглядати дивовижні експонати, а можна просто мріяти, уявляючи себе то скіфом, то солдатом Північної війни, то бійцем, що ставить прапор над рейхстагом.
 

 

Екскурсія в краєзнавчому музеї починається з доісторичних експонатів. Це знаряддя праці первісної людини, витвори якнайдавнішого мистецтва, зброя і багато що інше. Проходячи по залах музею, можна побачити, як удосконалювалася людина, стаючи вмілішим, майстернішим, утвореним. Наші далекі предки були великими майстрами, могутніми воїнами, талановитими архітекторами. Відчуваєш гордість за них, що жили багато століть назад і що уміли облаштовувати свій побут з такою ретельністю і вправністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможець конкурсу бандуристів імені Володимира Кабачка

Сучасні експозиції радують око. У всьому своєму різноманітті представлені шедеври народних ремесел, роботи фотохудожників, скульпторів, живописців — всіх тих, кого повною мірою можна назвати творцями історії. Принаймні тій її частині, яка не пов'язана з насильством і смертю.

 

 

А на завершення смачний обід в Макдональдсі та ще й з сюрпризами – подарунками. Хіба хто міг передбачити такий день? Цей епізод з дитячого життя залишить добру пам’ять назавжди, а можливо, для когось з дітей стане дороговказом у подальшому житті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1


Схожі матеріали:
👁 968
Категорія: Шкільний екран
Теги: екскурсія, №1, школа, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ