Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.09.2020

Гребінківське бюро правової допомоги інформує про Монетизація «Пакунку малюка»


Як батькам отримати гроші?


В Україні з 1 вересня почав працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» - відтепер замість пакунків батькам виплачуватиму цільову грошову компенсаційну виплату — 5 тисяч гривень.

За грошовою компенсацією вартості "Пакунку малюка" можуть звернутися батьки, у яких тільки народилася дитина, а також ті, хто не отримав допомогу у 2020 році - в такому випадку звернутися за компенсацією можна протягом 12 місяців з моменту народження дитини.
 

Пакунок малюка
 

Як батькам отримати гроші?

Для отримання грошової компенсації до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення необхідно подати заяву, до якої додаються: копія свідоцтва про народження дитини; копія ідентифікаційного номера; для дітей, які народилися у 2020 році в пологовому будинку, — довідка з пологового про неотримання «пакунка малюка».

Якщо заяву подають іноземці або людина без громадянства — необхідна копія посвідки на постійне проживання / посвідчення біженця / довідки про звернення за захистом в Україні / посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Якщо заяву подають опікуни — знадобиться копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів — копія рішення про влаштування дитини в сім'ю.

Батьки або інші уповноважені мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини.

Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк “ПриватБанк”
Після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини та товарів для породіль. При цьому кошти можуть бути витрачені тільки в торгових точках та інтернет-магазинах, що приєдналися до пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакет малюка».

Крім того, кошти мають бути витрачені протягом року з дня їх зарахування на рахунок. Якщо отримувач протягом року з дня зарахування коштів на його рахунок в уповноваженому банку не використав їх на придбання товарів, уповноважений банк самостійно повертає кошти грошової компенсації до бюджету.

УВАГА!!! Виплата грошової компенсації не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини. Розмір отриманої грошової компенсації не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для отримання всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

Гребінківське бюро правової допомоги
м. Гребінка,
 пров. Спортивний,11


Схожі матеріали:
👁 545
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: пакунок малюка, новонароджений, компенсаційна виплата, рішення уряду




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ