Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.09.2018

Гребінківській команді "Локомотив" - 80


В 2018 році команді "Локомотив" виповнюється 80


Гребінківській команді "Локомотив" - 80Футбольні традиції Гребінки складалися десятиліттями. В 2018 році команді "Локомотив" виповнюється 80. Й у інших містах є футбольні команди, вони з серйозними здобутками, вагомими успіхами, але, щоб з такою багатолітньою історією, - на Полтавщині мало.

Складатися Гребінківська команда почала ще до війни, в далекому 1938 році, коли на залізничний вузол приїхав працювати інструктором по спорту Олександр Федорович Лавришин. Колишній військовий був футбольним фанатом. А ще він був великим організатором. Зразу ж вивчив можливості команди, що вже була, але без постійного складу, грала стихійно.

Та, як говориться, була б ініціатива, ентузіасти знайдуться. Новостворена команда заявила про себе швидко. Гребінківці грали в області, з колективами Південно-Західної та Південної залізниць. Хоч на змагання добиратися доводилося товарняками, або й пішки. Зате настрій піднімала успішна гра. Перемога приходила за перемогою. Вивчили можливості інших, з'явився дух суперництва. Словом, складалося все, щоб не зупинятися на досягнутому.

Першим капітаном команди був Антон Тарасюк, польовими гравцями - брати Антон та Михайло Губки, три брати Кулаксюзян, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної, а їх ім'ям названо вулицю, де вони жили. А також Павло Ірошніков, Павло Розкладій, чудовий нападаючий Мальцев, він був керівником Полтавського відділку залізниці.

Футбольна команда " Локомотив", місто Гребінка (Полтавщина)
 

Майстерність і популярність команди була настільки високою, що, коли запросили до себе на гру київське "Динамо", ті погодилися. За словами очевидців, відбулося справжнє свято. Звичайно, майстерність киян була вищою, фізична підготовка - переважаючою, але висока спортивна амбітність та почуття команди дало можливість гребінківцям довести, що вони суперники достойні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шлях до спортивного Олімпу починається в ДЮСШ

Вже влітку 46-го року команда вийшла у фінал кубка Полтавщини. У 53-у наш "Локомотив" знову у фіналі кубка області. На календарі 60-ті роки, найвищий успіх цього часу - вихід до півфіналу кубка області у 1967 році. Семидесяті були наповнені яскравим спортивним життям, але в досягненнях команди були і сплески, і спади.


Футбольна команда " Локомотив", місто Гребінка (Полтавщина)
 

Гребінківському "Локомотиву" довелося вести напружену боротьбу за те, щоб утриматися серед команд І групи. Кожне очко давалося з великими труднощами, балансували на межі переходу в нижчу групу. В 1986 році "Локомотив" вперше стає чемпіоном області серед команд І групи в командному заліку. У ці роки "Локомотив" спробував себе і на всеукраїнських турнірах на приз "Робітничої газети" - дійшли до чверть фіналу, а на кубок "Спортивної газети" - 1/8 фіналу. Суперниками тут були команди обласних центрів. В 1992-1993 роки тріумф у нашої команди на чемпіонаті області. Рідко якій команді вдавалося відібрати у гребінківців бодай одне очко.

Футбольна команда " Локомотив", місто Гребінка (Полтавщина)
 

Наступні два роки "Локомотив" поступився Першим місцем, але ходив у призерах. У 1995 - грав у фіналі розіграшу кубка області. Після такого злету знову певний спад. Яскраві переможні ігри змінюються провальними програшами. Наша команда виступала нерівно, декілька сезонів знаходилась всередині турнірної таблиці, а потім взагалі перестала виступати на чемпіонаті області.

У 2007 році почалося відродження команди, основа її вже була готова до ігор. У цьому сезоні "Локомотив" вже досяг результатів - команда дійшла фіналу кубка області. У сезоні 2011 команда здобула бронзові медалі чемпіонату області.

Антон Якович Тарасюк - перший капітан ФК "Локомотив" (Гребінка)
 

Хочеться сподіватися, що нинішнє покоління гравців продовжить кращі традиції "Локомотива" - команди з 80-літньою історією, в якій є чимало славних сторінок.

22 вересня 2018 року на центральному стадіоні м.Гребінка відбувся ювілейний святковий матч ветеранів ФК «Локомотив» та збірної мерів України.

Футбольна команда " Локомотив", місто Гребінка (Полтавщина)
 

Під Гімн Гребінківського Локомотиву на футбольне поле для шикування під супровід дітей Гребінківської ДЮСШ вийшли ветерани Локомотиву та збірна мерів України, де капітана команди збірної зустріли запашним короваєм. З вітальним словом до команд звернувся міський голова Віталій Колісніченко та вручив грамоти обласної федерації футболу ветеранам ФК «Локомотив».

 
Футбольна команда " Локомотив", місто Гребінка (Полтавщина)
 
 
Футбольна команда " Локомотив", місто Гребінка (Полтавщина)
 
Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1051
Категорія: Прес-реліз
Теги: локомотив, Полтавщина, футбольний клуб, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ