Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.09.2017

Гребінківський районний суд. Яна Вікторівна Татіщева: екскурс у СВОЇ робочі будні


Робочий день розпочався із підписання вихідної документації


Гребінківський районний суд. Яна Вікторівна Татіщева: екскурс у СВОЇ робочі будніЗ 28 серпня 2017 року Гребінківський районний суд Полтавської області запровадив проект «Відкритий суд» в рамках якого розпочався захід «Робочий день судді». Протягом деякого часу усі зацікавлені мали змогу познайомитися з головою суду Федорак Л.М. та деталями її роботи впродовж тижня.

Сьогодні настала моя черга. Протягом цього тижня я, суддя Гребінківського районного суду Полтавської області, а з 11.09.2017 року виконуюча обов’язки голови Гребінківського районного суду Полтавської області, Яна Вікторівна Татіщева, здійсню для Вас екскурс у СВОЇ робочі будні.

Для мене понеділок видався дуже складним робочим днем та закінчився далеко не о 17-15 год., як це передбачено режимом роботи Гребінківського районного суду Полтавської області.

Розпочну з того, що сьогодні я повернулася з м. Харкова, де з 4.09.2017 року по 8.09.2017 року у Національній школі суддів успішно пройшла підготовку для підтримання кваліфікації суддів місцевих загальних судів, про що отримала Сертифікат, світлиною якого поділюся нижче.

Доцільно зазначити, що відповідно до ст. 89 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», суддя ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ проходити підготовку для підтримання кваліфікації в Національній школі суддів України не рідше ОДНОГО разу на ТРИ роки. Час такої підготовки не може бути меншим 40 академічних годин упродовж кожних трьох років перебування на посаді судді. Національна школа суддів України проводить підготовку суддів для підтримання кваліфікації відповідно до необхідності вдосконалення їхніх знань, вмінь і навичок залежно від досвіду роботи суддів, рівня і спеціалізації суду, де вони працюють, а також з урахуванням їхніх індивідуальних потреб. З цією метою Національна школа суддів України організовує тренінги, що є обов’язковими в межах підготовки, а також тренінги, які суддя має право обрати залежно від своїх потреб.

Відповідно за час моєї відсутності матеріалів та справ на опрацювання накопичилося чимало, оскільки інші судді знаходяться на листках непрацездатності. Доречно нагадати, що з 1 вересня 2017 року у штаті Гребінківського районного суду Полтавської області рахується три посади судді.

Так, робочий день я розпочала із підписання вихідної документації та накладання резолюцій на вхідну пошту, що стосується питань, які належать до кола повноважень голови суду.

 

 

З 13-30 год. у мене було призначено до розгляду три кримінальні справи, які довелося відкласти у зв’язку з ігноруванням суду учасниками кримінальних проваджень. Також розглянула заяву про виправлення описки та подання про тимчасове обмеження права виїзду за межі України боржника по сплаті аліментів. Крім цього, як запасний слідчий суддя (на час хвороби слідчих суддів), що здійснює повноваження з судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні в порядку, визначеному процесуальним законом, розглянула три клопотання, які задовольнила.

Після того як розгляд справ завершився приступила до прийняття до свого провадження як нових справ, так і тих, що перейшли у моє провадження від судді Федорак Л.М. у зв’язку з неможливістю нею продовжувати розгляд.

По закінченню, я приділила увагу моніторингу законодавчих змін, аби крокувати у ногу з часом та бути в тонусі новин правової спільноти загалом та судової гілки влади зокрема.

 

 Гребінківський районний суд
Яна Вікторівна Татіщева


Схожі матеріали:
👁 1291
Категорія: Актуально
Теги: Яна Татіщева, Суд, робочий день судді, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ