Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2016

І маленька громада може багато зробити


У селян є велике бажання відремонтувати клуб


 маленька громада може багато зробитиПро невеселі перспективи маленьких українських сіл говорять у державі багато. І дійсно, нерадісна картина постає перед очима, коли проїздиш таким селом: покинуті розвалені хати, розбиті дороги, пустка і поодинокі будинки, де йде дим з димаря, а це означає, що тут ще живуть люди.

Це, в основному, пенсіонери, адже молоді тут не затримуються: роботи немає, магазину немає, побутових умов теж немає. От і залишають землю своїх батьків і дідів в пошуках кращої долі.

Є свої проблеми і в невеликих селах Ульяновської сільської ради - Скочаку, Новоселівці, Жовтневому. Але тут люди не опускають руки, живуть і добиваються покращення умов життя. Звичайно, багато важить те, що сільський голова Сергій Іванович Кальченко турбується про всіх жителів сільради не на словах, а на ділі.

Але важливою є також і активна позиція громади. Люди у цих селах дружні і активні, завжди підтримують голову у його починаннях. Тому у цих селах є і газ, і водогін. А люди продовжують ставити перед сільським головою нові завдання: ремонт ФАПу, ремонт дороги, відновлення сільського клубу.

Депутат сільської ради Лідія Федорівна Дищук розповідає, як вони сільською громадою, всі разом, копали траншеї під газові труби, допомагали, чим могли, виконавцям робіт. Селяни відчували великий ентузіазм, натхнення, адже зрозуміли, що про них пам’ятають, про них турбуються, їх чують.

А ось у кінці 2015 року у них з’явився і водогін. Мешканці Скочака, Новоселівки, Жовтневого щиро дякували сільському голові, будівельникам за те, що до Нового року отримали гарний подарунок - смачну воду з новозбудованого водогону.

Журналісти були присутні на зібранні громади з приводу закінчення будівництва водогону. Нас вразило, що нові завдання керівництву селяни ставили доброзичливо і виважено Не було злоби і байдужості, а була віра у те, що все буде виконано. І позитивна відповідь не забарилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На замітку майбутнім водіям: як отримати водійське посвідчення

С. І. Кальченко повідомив, що у 2016 році заплановано повністю відремонтувати ФАП, підвести газ та воду, оновити меблі. А ось відновлення сільського клубу треба починати з передачі у власність сільської громади (поки що він у власності сільськогосподарського підприємства), тут пообіцяв допомогти топова райдержадміністрації В. В Роспопов.

Жінки згадували, як раніше вони у клубі ставили вистави, відзначали свята. Зараз приміщення, звичайно, потребує ремонту, не опалюється. А порядок у ньому підтримує завклубом і бібліотекар в одній особі Антоніна Григорівна Кацалап, яка працює тут з 1996 року.

У селян є велике бажання відремонтувати клуб. А ця громада, як ви зрозуміли, працює на результат. Якщо бажання є, то воно обов'язково буде реалізовано Поряд з такими людьми віриш у те, що й маленькі села мають майбутнє, і вони будуть жити і процвітати, долаючи усі труднощі.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 931
Категорія: Прес-реліз
Теги: Жовтневе, Кальченко, громада, Скочак, Новоселівка, клуб




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ