Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.11.2019

«Ідеальна» книга для підлітків


Гребінківська гімназія розпочала масштабний проєкт місцевого рівня


У рамках конкурсу вчительських проєктів «На хвилі сучасності» у вересні 2019 року Гребінківська гімназія розпочала масштабний проєкт місцевого рівня  «Література як частина нашого життя». Згідно з Планом реалізації заходів цього проєкту та з метою популяризації читання серед учнівської молоді 12 листопада 2019 року вчителем української мови та літератури Гребінківської гімназії Щербаком Володимиром Олександровичем було проведено засідання «круглого столу» для учнів 8-10 класів гімназії на тему «Якою має бути українська книга для підлітків».


«Ідеальна» книга для підлітків


Активними учасниками «круглого столу» стали й члени комісії конкурсу Волошин В. А., Радченко Л. М., Олійник Н. В., Лещенко Л. І., Калина Т. П., Педоряка С. Г.

Якщо проаналізувати ситуацію на сучасному ринку літератури, можна побачити, що підліткова література становить найменшу її частку, незважаючи на те, що в умовах нормального розвитку читацькі запити особистості з віком збільшуються не тільки якісно, а й кількісно.

Сьогодні на цій ниві працюють небагато українських авторів, адже формування національного авторського колективу – справа не одного року, тим більше, що за таку «проблемну» літературу братися не кожен насмілиться. Тому склалася така ситуація, що перекладна література становить значно більшу частку, ніж оригінальна україномовна.

«Ідеальна» книга для підлітків


У ході «круглого столу» його учасники-тінейджери поділилися власними читацькими уподобаннями та враженнями від прочитаних ними книг. Після обговорення проблеми учасникам було запропоновано створити концепцію ідеальної книги для підлітків та представити її всім присутнім.

Під час заходу Щербаком В. О. було представлено нову книгу полтавського письменника, учасника воєнних подій на Сході нашої держави, Віталія Запеки «Цуцик», прототипом одного з центральних персонажів якої став наш земляк із Гребінки Олексій Трубаєв. Нещодавно вийшовши з друку, ця книга користується шаленою популярністю у читацької авдиторії, і вже готується до друку повторний її тираж.


«Ідеальна» книга для підлітків


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурс з інформатики "Бобер"

У ході обговорення учасники дійшли до спільної думки, що сучасний підліток гідно оцінить книгу повчальну, дотепну, із цікавим реалістичним сюжетом, пов’язану з життям, вдало оформлену та з привабливою назвою.

Важливим є те, що сучасні учні цікавляться літературою, мають певні читацькі уподобання та орієнтири, і залишається сподіватися, що це їм стане в нагоді в подальшому житті.

 

«Ідеальна» книга для підлітків

 

«Ідеальна» книга для підлітків

 

«Ідеальна» книга для підлітків

 

«Ідеальна» книга для підлітків

 

«Ідеальна» книга для підлітків
 

Відділ освіти Виконавчого Комітету Гребінківської міської ради


Схожі матеріали:
👁 698
Категорія: Шкільний екран
Теги: Підліток, школа, книга, Література




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ